Haberler

Müsiad Başkanı Olpak Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, "Türkiye'de siyaset ve ekonominin çökmeye yüz tuttuğu" havası estirilmeye çalışıldığını belirterek, "Hangi ülkeler güllük gülistanlık ki? Her ülkenin kendine özgü sorunları var" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, " Türkiye'de siyaset ve ekonominin çökmeye yüz tuttuğu" havası estirilmeye çalışıldığını belirterek, "Hangi ülkeler güllük gülistanlık ki? Her ülkenin kendine özgü sorunları var" dedi.

Olpak, MÜSİAD Avusturya Şubesi'nin 5. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kuruluşlarının 25. yılını geride bıraktıklarını belirterek, her zaman iş adamlarını yenilikçi ortamlarda bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Terör saldırılarının sadece terör olarak görülemeyeceğini, işin ekonomik boyutunun da bulunduğunu belirten Olpak, "Türkiye 12 Eylül ve 28 Şubat sürecinde bundan daha ağır siyasal ve ekonomik krizleri atlattı. 2001 döviz krizini aştık. Bulgaristan ve Irak'tan gelen misafirlerimizi ağırlamayı bildik. Geçmişteki fırtınaları nasıl atlattıysak bu fırtınaları da atlatırız. Geçici hükümetle yönetilmemize rağmen ekonomimiz küçük sıyrıklar dışında yolunda gidiyor" dedi.

AB'nin büyüme oranının yüzde 1'ler seviyesinde olduğunu hatırlatan Olpak, " Türkiye'de bir umutsuzluk ve tükenmişlik havası verilmeye çalışılıyor. Sanki siyaset çökmüş, ekonomik sistem çökmeye yüz tutmuş. Hangi ülkeler güllük gülistanlık ki? Her ülkenin kendine özgü sorunları var" diye konuştu.

Bir uluslararası finans kuruluşunun yetkilileri ile geçen hafta yaptıkları rutin görüşmede kendilerine bazı sorular yöneltildiğini belirten Olpak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Direkt şu soruyu sordular; Bu kadar devalüasyon yaşadınız? 4-5 aydır hükümet yok. Terörle başınız dertte. Rusya ile gerginliğiniz var. Güneyde Irak ve Suriye'de savaş var. İki milyonun üstünde göçmenle uğraşıyorsunuz. Bütün bunlarla nasıl başedebiliyorsunuz? Firmalarınız, bankalarınız neden batmıyor? Üstelik 'üçüncü köprü ve uluslararası havalimanı yapmaya çalışıyorsunuz' dediler. Aslında sizi niye batıramıyoruz diyorlar."

Piyasaların güven ortamına ihtiyacı olduğunu kaydeden Olpak, "Güveni sağlayacak olan siyasi istikrardır. Güven siyasal istikrarla sağlanır. Biz huzuru, güveni ve pozitif istikrarı önemsiyoruz" ifadelerini kulandı.

Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş ise Türkiye ile Avusturya arasındaki ticaret hacminin 2,5 milyar avro civarında olduğunu ve bunu 5 milyar avronun üzerine çıkarmak istediklerini söyledi. Avusturya'nın Türkiye'deki en büyük yatırım ortaklarından birisi olduğunu belirten Göğüş, Türkiye'deki Avusturya yatırımlarının 9,5 milyar doların üzerine çıktığını aktardı.

MÜSİAD Avusturya Şube Başkanı Faruk Can ise iki yıllık başkanlık dönemi boyunca önemli hizmetler yaptığını ve gelecekte daha fazla hizmetler yapmak istediğini söyledi. Göreve geldiğinde 50 olan üyesi sayısını 250'ye çıkardıklarını kaydeden Can, "Bu sadece bizim değil, hepimizin başarısıdır. İkinci dönemimizde daha iyi işler yapacağız" dedi.

Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Başbakanlık Başmüşaviri Gürsel Dönmez, Başkonsolos Tayyar Kağan Atay, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının ardından emeği geçen iş adamlarına birer plaket verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Nail Olpak Avusturya Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title