Haberler

Müsiad Başkanı Olpak Açıklaması

"Mevcut bankacılık sektöründe işletmelerimiz, firmalarımız, neredeyse krediye ihtiyaçları olmadıklarını ispat ettikleri takdirde, sadece ve sadece teminata dayalı olarak finansmana ulaşabiliyorlar" "Sadece teminata kredi veren bankacılık sistemi değişmelidir"

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, sadece teminata kredi veren bankacılık sisteminin değişmesi gerektiğini söyledi.

Olpak, MÜSİAD Mersin Şubesince düzenlenen iftar yemeği sonrasında yaptığı konuşmada, Mısır halkının, seçimle iş başına gelmiş bir hükümetin darbeyle görevden uzaklaştırılmasının sancılarını yaşadığını ifade etti.

Bugüne kadar hiçbir şekilde darbenin yanında olmadıklarını belirten Olpak,  "MÜSİAD olarak kime ve neye karşı olursa olsun, kimden ve nereden gelirse gelsin darbeci zihniyetleri kınadığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Taksim Gezi Parkı olaylarına değinen Olpak, "Ülkemizin kredi notunun artırılmasında oldukça yavaş ve cimri davrandığını gördüğümüz batının malesef Taksim Gezi Parkı sürecinde ne kadar aceleci olduğunu gördük. Mayıs ayını iyi analiz etmek zorundayız. Mayıs ayı içerisinde ülkemizin büyük kısmının desteklediği çözüm süreciyle net bir yerlere gelmeye başladığını gördük. İş adamı yatırım yapmak için huzur, güven ve istikrar istiyor. Bu süreç buna katkı sağlayacak önemli adımlardan biri oldu. Mayıs ayı içerisinde ülkemiz önemli projelere imza attı. Bu süreçte ülkemizin  kamu maliyesi, finans kurumları, sermaye piyasaları, yönetilme biçimi, yönetenlerin dirayeti ve birbirimize tahammülümüz çok ciddi şekilde test edildi" diye konuştu.

"Proje finansmanın önünün açılmasını istiyoruz"

Finans ve reel sektörünün, ekonominin iki vazgeçilmez yapısı olduğunu anlatan Olpak, şunları söyledi:

"Reel sektör gibi bankacılık sektörünün de kar etmesi son derece normal. Ancak mevcut bankacılık sektöründe işletmelerimiz, firmalarımız, neredeyse krediye ihtiyaçları olmadıklarını ispat ettikleri takdirde, sadece ve sadece teminata dayalı olarak finansmana ulaşabiliyorlar. Bu konu 2023 hedeflerini konuştuğumuz Türkiye'de yatırımlara ve büyümeye ciddi bir fren etkisi yapmaktadır. MÜSİAD olarak proje finansmanın önünün açılmasını istiyoruz. Sadece teminata kredi veren bankacılık sistemi değişmelidir. Geçmişte çoğunlukla zararlarıyla hatırladığımız ancak kararlı ve doğru idarecilerle çok güzel kar edebildiklerini de gördüğümüz kamu bankalarının da proje finansmanı konusunda piyasa yapıcı olmaları gerektiğine inanıyoruz."

Programa Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, CHP Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer, Aytuğ Atıcı ve çok sayıda davetli katıldı. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Nail Olpak Taksim Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title