Haberler

Müsiad 79. Genel İdare Kurulu Gala Programı

Güncelleme:

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, 79. Genel İdare Kurulu toplantısı kapsamında Porto Bella Oteli'nde düzenlenen gala programında konuşma yaptı.

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Ülkemizin potansiyelimizi harekete geçirecek yeni büyüme patikası, Türkiye'yi kalkınma yolundaki yeni eşikten atlatacak, yani orta gelir tuzağına düşmeden yoluna devam etmesini sağlayacak, geleneksel olmayan karma bir çözüm paketi olarak ortaya çıkmaktadır" dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, 79. Genel İdare Kurulu toplantısı kapsamında Porto Bella Oteli'nde düzenlenen gala programında yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın Türkiye ekonomisinin dinamizminde önemli pay sahibi olduğunu söyledi.

Büyümenin sürdürülebilir bir hal alarak sadece ekonomide değil, her alanda Türkiye'nin kalkınmasına destek vereceğine inandıklarını ifade eden Olpak, İşletmelerin Ar-Ge ve inovasyona daha fazla önem vermesi, üretimde katma değerli ürünlere geçişin sağlanması, rekabet güçlerini artıracak yeni üretim, satış, pazarlama metotlarını geliştirmesi esnasında, bizler kamu kesiminden bu sürece düzenleyici, destekleyici ve denetleyici bir paydaş olarak katılmasını bekliyoruz" dedi.

Olpak, 2013-2015 orta vadeli programa göre Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,2, 2013'te ise yüzde 4 büyüyeceğinin öngörüldüğüne işaret ederek, 2010 ve 2011 yıllarıyla kıyaslandığında düşük gibi görünmesine karşın, Avrupa'nın ve Japonya'nın resesyonda olduğu, Çin'in büyüme oranlarının aşındığı, ABD'nin

"istikrarlı bir patikaya oturma arayışının" olduğu bir küresel görünümde oldukça anlamlı olduğunu söyledi.

Kredi değerlendirme kuruluşu Fitch tarafından Türkiye'nin kredi notunun

"yatırım yapılabilir" seviyeye yükseltildiğini hatırlatan Olpak, bunu geç kalınmış bir karar olarak nitelendirdi. Finansal istikrar, sağlam mali yapı ve dengelenmiş büyümenin Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke düzeyine ulaşmasında etkili olduğunu dile getiren Olpak, "Ülkemizin potansiyelimizi harekete geçirecek yeni büyüme patikası, Türkiye'yi kalkınma yolundaki yeni eşikten atlatacak, yani orta gelir tuzağına düşmeden yoluna devam etmesini sağlayacak, geleneksel olmayan karma bir çözüm paketi olarak ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.

Yüksek gelirli ülke olma hedefine ulaşmada anahtar faktörün KOBİ'ler olduğunu ve KOBİ'lerin önemli bir kısmının düşük teknoloji ile üretim yaptığını, düşük sermaye ile iş yaptığını, yeni yatırıma ihtiyaç duyduğunu anlatan Olpak, KOBİ'lerin yönlendirme, destek, eğitim ve finansmana ihtiyaç duyduğunu belirtti. KOSGEB'in son 10 yılda etkinliğini önemli ölçüde artırdığını ifade eden Olpak, şunları kaydetti:

"KOSGEB'İn 2002'de sağladığı 14,5 milyon liralık destek 2012'de 466 milyon liraya ulaşmıştır. Buna mukabil, 2002'den önce KOSGEB desteğinden 4 bin kişi faydalanırken bugün faydalanan kişi sayısı 95 bin 242 kişiye ulaşmıştır. Göstergeler bazındaki artışa rağmen üzerinde önemle durmamız gereken mesele, KOBİ'lerimizin KOSGEB'in desteklerine ulaşması, bu noktada yaşanan sorunlar, bu sorunların çözümü ve KOSGEB'in yapacağı desteklerin mümkün olan en etkin şekilde işletmelerle buluşmasının önünü açacak yenilikçi işbirliği modellerinin ortaya konulması olarak belirmektedir."

-"İsrail katliamını görüyoruz, şiddetle kınıyoruz"-

Eski AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise siyasi istikrar, ekonomik tedbirler, sıkı para ve dünyaya açılma politikaları sayesinde Türkiye'nin ekonomik göstergeleriyle dünyada en iyi ülke konumunda olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, "Bugün Avrupa'da bankalar, ülkeler batarken, işsizlik oranın yüzde 50'lere varırken, ülkemizde işsizlik yüzde 8'lere düşmüşse bunda sizin gibi iş adamlarımızın katkısı büyüktür" dedi.

Türkiye'nin dünyada sözü geçen bir ülke olduğuna işaret eden Çavuşoğlu,

"Türkiye'nin en büyük gücü dünyanın neresinde bir mazlum varsa, yardıma ihtiyacı olan topluluk, ülke varsa Türkiye'nin onların yanında olmasıdır. 2 gündür Filistin'de İsrail katliamını görüyoruz, şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz" dedi.

Türkiye'nin bir geçiş döneminde olduğunu, 10 yıldır demokrasinin, ekonominin güçlü bir şekilde ilerlediğini belirten Çavuşoğlu, bu noktaya kolay gelinmediğini söyledi.

Konuşmaların ardından toplantı sponsorlarına plaket verildi.

Muhabir: Hatice Özdemir / Bekir Bektaş

Yayıncı: Erdem Gültekin - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Genel İdare Kurulu Nail Olpak Türkiye Porto Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title