Haberler

Müsiad 16. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "İnşallah 31 Aralık 2016 tarihinde ihracatımızı yüzde 10'un üzerinde artırarak '155,5 milyar dolar ihracata ulaşıldı' manşetlerini hep birlikte atacağız" dedi.

Elitaş, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 16. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri törenine katıldı.

İş dünyası ve ticaret erbabı için doğru bilginin önemine işaret eden Elitaş, ekonomi basınının toplumsal işlevi ve ekonomi politikaları için önemini anlattı. Ekonomi basınının hükümet ve iş dünyası arasında köprü vazifesi gördüğünü belirten Elitaş, MÜSİAD'a ödül törenini düzenli olarak gerçekleştirdiği için teşekkür etti.

Elitaş, Türkiye ekonomisinin 2015 yılında iki seçim yaşamasına rağmen güçlü mali yapısını koruyarak başarı grafiğini devam ettirdiğini aktararak, "Ülkemiz 2015 yılı ilk 3 çeyreği içinde ortalama yüzde 3,4 büyüme oranı ile birçok ülkeyi geride bırakmıştır. 3. çeyrekte yakaladığımız yüzde 4'lük büyüme ile Türkiye 24 Avrupa Birliği ülkesinden, Avustralya, Kanada, ABD, Norveç, İsviçre, Güney Afrika, Brezilya, Rusya ve Japonya'dan daha hızlı büyümüştür. Türkiye bu zorlu şartlar altında başarı örneği sergilemeye devam ediyor" diye konuştu.

Türkiye dış ticaretinin dünya ekonomisinde yaşanan tökezleme ile aksadığını söyleyen Elitaş, Türk iş adamlarının gözüpekliği ve girişimciliği sayesinde dünyanın her köşesinde Türk mallarını pazarlayarak kaybı telafi etmeye çalıştığını dile getirdi.

"İnşallah sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Afrika ziyaretine çıkacağız"

Hükümetin istikrarlı ekonomi politikalarının dünyaya açık bir mesaj niteliğinde olduğunu ifade eden Elitaş, "(Türkiye'nin gücünü ve potansiyelini keşfet) diyoruz. Türkiye'nin gücünü ve potansiyelini anlatabilmek için o potansiyele dış alemin yatırımcılarını getirebilmek için sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve Başbakanımızla birlikte iş adamlarımızla tüm dünyayı geziyoruz. Bu haftanın sonunda inşallah sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Afrika ziyaretine çıkacağız ve müteakiben üst seviyede gerçekleştirdiğimiz toplantıların verimini daha iyi alabilmek üzere en yakın zamanda iş adamlarımızla aynı bölgelere tekrar gidip faaliyetleri etkin bir hale getirmek ve ondan sonra da iş adamlarımızı, bizim devlet olarak açtığımız yolda emin adımlarla yürümesini sağlamak için gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Türkiye'ye ilgi duyan yabancı yatırımcıların sayısındaki artışa işaret eden Elitaş, "Bakınız 1984-2002 döneminde ülkemize gelen doğrudan yabancı yatırımcı girişi 14,6 milyar dolardı. 2003'ten 2015 yılına kadar ise 165,2 milyar dolar oldu. 18 yılda gelen miktardan tam 11 kat daha fazla oldu. Tüm bu gelişmeler küresel kırılganlığın en üst seviyede olduğu bir dönemde Türkiye'ye duyulan güvenin en önemli göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Elitaş, bu yıl uygulanmaya başlanacak yapısal reformların Orta Vadeli Plan'da belirtilen 155,5 milyar dolarlık ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını kaydederek, "İnşallah 31 Aralık 2016 tarihinde ihracatımızı yüzde 10'un üzerinde artırarak '155,5 milyar dolar ihracata ulaşıldı' manşetlerini hep birlikte atacağız. Biz yol açacağız, ihracatçılarımız bu açtığımız yollarda ürünlerini, mallarını ihraç edecekler" dedi.

Olpak: "Hükümetler en önemli kararlarını böyle seçimsiz dönemlerde verir"

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise ekonomi basınındaki başarılı haber, kuruluş ve programların ödüllendirildiği yarışmaya 100'ün üzerinde başvuru yapıldığını anımsatarak, bu yıl toplam 11 dalda ödül verildiğini bildirdi.

Yılın, MÜSİAD üyeleri ve Türkiye için önemli başarıları beraberinde getireceğini anlatan Olpak, Türkiye'nin jeopolitik risklere ve iç güvenlikle ilgili sorunlara rağmen ekonomisini geliştirmeye devam edeceğini söyledi. Türkiye'nin 4 yıl seçimsiz sürece girdiğini anımsatan Olpak, hükümetin birlik ve beraberlik yönünde atacağı adımlarla yapısal ekonomik reformlara inandıklarını dile getirdi. Olpak, "Hükümetler en önemli kararlarını böyle seçimsiz dönemlerde verir. İnanıyorum ki bu altın yılı verimli bir şekilde kullanabilirsek meyvelerini daha sonra hep birlikte toplayabiliriz. Daha evvel hükümetimizden beklentilerimizi, 'Dört Barış' başlığı altında 'sosyal barış, siyasi barış, çalışma barışı ve ekonomik barış' diye paylaşmıştık" hatırlatmasını yaptı. Nail Olpak, bu yıl sonunda atılabilecek manşetlerle ilgili umutlu öngörülerini paylaşırken, Türkiye ekonomisinin 2016 sonunda önemli başarı hikayeleri yazabileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Ekonomi Bakanı Elitaş'a fidan dikim sertifikası takdim etti.

Bakan Elitaş ve Olpak, MÜSİAD 16. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri jüri üyelerine de sertifikalarını verdi.

AA Finans Masası'na MÜSİAD Özel Ödülü

MÜSİAD'ın ekonomi basınındaki başarılı haber ve programları ödüllendirdiği törende, bu yıl 11 dalda ödül verildi. Ödüle layık görülenler, ödüllerini Bakan Elitaş ve Olpak'ın elinden aldı.

Törende, Anadolu Ajansı'nın (AA) finans dünyası profesyonellerini konuk ettiği canlı yayınlar dizisi AA Finans Masası, MÜSİAD Yönetim Kurulu Özel Ödülü'ne değer bulundu. Ödülü, AA adına, Finans Haberleri Editörü Yılmaz Yıldız aldı.

Dünya Gazetesi muhabiri Sercan Akıncı'nın 4.5G'yi Tam Kapasite Kullanmak İçin 22.5 Milyar TL'lik Yatırım Şart" haberiyle Yılın Reel Sektör Haberi ödülünü kazandığı törende, Yılın Ekonomi Araştırma Haberi ödülü, Hürriyet Gazetesi muhabiri Ceyhun Kuburlu'nun, "Futbolun Yeni İhracatçısı Türkiye" haberine gitti.

Yılın Kulis Haberi Yeni Şafak gazetesinden Murat Palavar'ın, "Yerli için karar Ankara oldu" haberine, Yılın Ekonomi Röportajı Akşam Gazetesi'nden Şenay Köşdere'nin, "Çok Kötü Futbolcuydum Çok İyi Menajer Oldum" haberine verildi.

Yılın Ekonomi Web Portalı www.bloomberght.com olurken, Yılın Ekonomi Programı "NTV Para 10'da" programı oldu.

Yılın Ekonomi Köşe Yazarı ödülüne Yeni Şafak gazetesinden Hatice Karahan, Yılın Ekonomi Yayını ödülüne Derin Ekonomi Dergisi, Yılın Ekonomi Haberi ödülüne "Engellinin Başkanı Sandalye Kralı Çıktı" haberiyle Sabah Gazetesi'nden Metin Can, Jüri Özel ödülüne Dünya Gazetesi layık görüldü.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Elitaş Avrupa Birliği Nail Olpak Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title