Haberler

Müşerref'in, Butto ile Görüştüğü İddia Edildi

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in, Sürgündeki Muhalefet Lideri Eski Başbakan Benazir Butto ile Gizli Görüşme Yaptığı İleri Sürüldü.

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in, sürgündeki muhalefet lideri eski Başbakan Benazir Butto ile gizli görüşme yaptığı ileri sürüldü.

Basında, Müşerref'in yeniden aday olmayı planladığı yıl sonundaki devlet başkanlığı seçimi konusunda Butto ile ittifak arayışları içinde olduğu haberleri yer alırken, Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, Müşerref ile Butto'nun dün Birleşik Arap Emirlikleri'nde ''başarılı bir görüşme'' yaptığını söyledi.

Bakan, görüşmeyle ilgili ayrıntı vermedi ancak, ülkedeki en büyük muhalefet grubu olan Butto'nun Pakistan Halk Partisi'nin ''İnşallah, gelecek devlet başkanlığı seçimlerinde Müşerref'i destekleyeceği'' ifadesini kullandı.

Pakistan basın yayın kuruluşlarında ise Müşerref ile Butto arasında dün yapılan görüşmenin bir saat sürdüğü ve bir anlaşmaya varılmadan sona erdiği haberleri yer aldı.

Bir televizyon kanalı, adını açıklamadığı kaynaklara dayanarak, görüşmenin, sürgünde bulunduğu Londra'dan partiye liderlik yapan Butto'nun, Genelkurmay Başkanlığı'ndan istifa etmemesi durumunda Müşerref'i desteklemeyi reddetmesi nedeniyle tıkandığını kaydetti.

Pervez Müşerref'i destekleyen, koalisyon hükümetinde Devlet Bakanı Afganhan Niyazi, Müşerref'in meclis tarafından yeniden devlet başkanı seçilmesi ve Butto'nun ülkeye dönerek yeniden başbakan olması yolunun açılmasına yönelik bir anlaşmaya varılmak istendiğini ifade etti. Bunun için anayasadaki, bir kişinin iki defadan fazla başbakan olmasını engelleyen maddenin değiştirilmesi gerekiyor.

1980'ler ve 1990'larda iki kez başbakanlık yapan Butto, kurduğu ikinci hükümetin düşmesinden sonra yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili yargılanmamak için sürgüne gitmişti.

Halk Partisinden Rıza Rabbani ise İslamabad'daki parti yetkililerinin toplantıyı doğrulamadıklarını söyledi.

Butto, geçen aylarda gazetecilere yaptığı açıklamada, Müşerref ile siyasi uzlaşmaya varabileceğini ancak önce Müşerref'in Genelkurmay Başkanlığı'ndan ayrılması gerektiğini ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title