Haberler

Muş: Yıllardır Ulaşımlarını Yürüyerek Sağlıyorlar

Muş'un İnardı Köyü'nün Altıkardeş Mezrası'nda yaşanan yol sıkıntısı sebebiyle yıllardan beri çileli bir hayat süren köylüler, ulaşımlarını yürüyerek sağlıyor.

Muş'un İnardı Köyü'nün Altıkardeş Mezrası'nda yaşanan yol sıkıntısı sebebiyle yıllardan beri çileli bir hayat süren köylüler, ulaşımlarını yürüyerek sağlıyor.

15 hane ve 100 nüfuslu Altıkardeş Mezrası'nda yıllardan beri yaşanan yol sorunu çözümlenmeyi bekliyor. İnardı Köyü'ne kadar yol olması sebebiyle araçlarla buraya kadar gelen vatandaşlar, İnardı Köyü ile Altıkardeş Mezrası arasındaki 10 kilometrelik mesafeyi yaya ve katırlarla aşmak zorunda kalıyor. 4 saat yürümek zorunda kalan vatandaşlar yetkililerden, yol yapımı için yardım bekliyor.

Mezranın kurulduğundan bu yana yolunun olmadığını ve yol yapımı için defalarca müracaat etmelerine rağmen yol yapılmadığını söyleyen Altıkardeş Mezrası sakinlerinden İzzettin Kandemir, yıllardan beri yol olmaması sebebiyle çile çektiklerini belitti. Kandemir, "Yaklaşık 75 yıl önce dedemin döneminde kurulan bir mezra olmasına rağmen, halen yolumuz yok. Hastalarımızı Muş götürmek veya şehirdeki işlerimizi yapmak için 4 saat katırlar sırtında veya yaya olarak gidip İnardı Köyü'ne gittikten sonra araçlara binebiliyoruz. Kente gidip gelmek için bir gün yetmiyor. Geçimimizi hayvancılık yaparak sağlamaya çalışıyoruz. Burası hayvancılık için oldukça elverişli bir bölge. Yıllardır burada yaşıyoruz. Yol yapılması için müracaat ettiğimizde orada kimsenin olmadığını söylüyorlar. Oysa burada yaklaşık 100 kişi yaşamaktadır. Biz yetkililerden yol yapılması için yardım bekliyoruz. Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde ve teknolojinin alıp başını yürüdüğü bu devirde bu manzaranın yaşanması hiç de hoş değil" dedi.

İnardı Köyü Muhtarı Adil Ballı da, köylerine bağlı Altıkardeş Mezrası'nın yolunun olmadığını ve vatandaşların ulaşımlarını güçlükle sağladığını kaydetti. Vatandaşların ulaşımlarını katırlarla veya yaya olarak yaptığını söylen Adil Ballı, "Altıkardeş Mezrası köyümüzden 10 kilometre uzaktadır. Bu mesafede yol olmaması sebebiyle köylüler çok zorluk çekiyor. Şehre gitmek zorunda kalan vatandaşlar, İnardı Köyü'ne kadar yaya gelip daha sonra araçlara binip şehre gidebiliyor. Yol yapılması halinde büyük bir rahatlama olacaktır. Altıkardeş Mezrası'nda 15 hane ve yaklaşık 100 nüfus bulunmaktadır. Buranın yolunun olmaması ve 'Bir ev için yol yapılamaz' denmesi doğru değildir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title