Haberler

Muş Valisi Büyükersoy, Malazgirt'te

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Malazgirt Derneği tarafından yaptırılan Kümbet Camii'nin temel atma törenine katıldı.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Malazgirt Derneği tarafından yaptırılan Kümbet Camii'nin temel atma törenine katıldı.

Muş'un Malazgirt ilçesinde bulunan Kümbet Camii geçtiğimiz ay Malazgirt Derneği tarafından yıktırılmıştı. Dernek tarafından ilçeye kazandırılacak olan modern caminin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Malazgirt Derneği Onursal Başkanı Kaymakam Muhammed Gürbüz, Danişmentgazi Mahallesinde bulunan Kümbet Cami'nin yıkılarak yerine Selçuklu mimarisine uygun 2 minareli cami yapılacağını belirtti.

Törene katılan Vali Vedat Büyükersoyise, camilerin kutsal mekanlar olduğuna dikkat çekerek, "Camiler bizi birleştiren bir araya getiren birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bize sevgiyi hoşgörüyü barışı aşılayan yerlerdir. Biz camilerde ibadet ederken hiç kimsenin kökenine bakmaksızın ibadetimizi yapıyoruz. Camiye gelini de gelmeyeni de yaratılandan dolayı seviyoruz" dedi.

Özellikle bu atmosferde daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuzu hatırlatan Vali Büyükersoy, "Dünyanın değişik yerlerinde yaşanan hadiseler bize gösteriyor ki bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bakın Mısır da bir darbe girişimi oldu. Orada halkın yüzde 50 kesimin oyunu alan bir Cumhurbaşkanını darbeyle indirdiler. Çağdaş dünyanın en küçük bir sesi bile çıkmıyor. Bu bize bir ders olmalıdır. Kendileri için İsviçre demokrasi talep edenler, Müslümanlar için Ütopya'yı tercih ediyorlar. Yaklaşık 40 yıl Mısır da halkına zulmeden Hüsnü Mübarek'e sesini çıkarmayanlar, binlerce insanını katleden Beşar Esad'a ses çıkarmayanlar, halkın %50'sinin oyuyla Cumhurbaşkanı olanın askeri darbelerle indirilmesi konusunda hiçbir şey demiyorlar. Bütün bunlar gösteriyor ki eğer bizim başımıza bir şey gelecek olursa bir takım ruh hastası olanlar darbe yapıp da milletin iradesiyle sandıkta çıkacak iktidarı uzaklaştırıp, milleti figüran yerine koyacak olursa dünyanın sesiz kalacaktır.Eğer böyle bir durum Avrupa'nın göbeğinde olsaydı herhalde karşı durulardı, ama halkın çoğu Müslüman olunca bütün dünya seyirci kaldı" diye konuştu.

"İSLAM, BARIŞIN TEMSİLCİSİDİR"

Bu konuya neden değindiğini açıklayan Büyükersoy, "Bu mekanların kıymetini bilin, dinimizin kıymetini iyi bilelim. Son yüzyılda 2 dünya savaşı yaşandı. Bu savaşlarda milyonlarca insan hayatını kaybetti. Dünya savaşlarına bu coğrafya sebep olmadı. Bizler olmadık, münferit hatalarımız olmuştur. Ama dünya savaşlarının sebebi olmadık. Evet bozuk sokaklarımız, çöpler uçuşan caddelerimiz, fakir fukara vatandaşlarımız olmuştur. Ama milyonlarca insanların ölmesine ve bir o kadar insanın sakat kalmasına savaşlara sebep olmadık. Çünkü biz insan tabiatına en uygun olan İslam dinini özel hayatında yaşamış bireyler olduk. Barışın temsilcisi olan İslam'ın mensubuyuz. İslam bize hoşgörüyü, barışı, bir arada beraber yaşamımızı emretti. Biz hoşgörülü milletiz. Bu hoşgörülüğü, barışı, huzuru, karşılıklı güveni hiç kimse bozamaz. Bu nu bozmak isteyenler olmuştur. Ama biz onlara hiçbir zaman buna müsaade etmedik. Yeri gelecek bu barışı huzuru bozmak isteyecek terörist olacaktır, yeri gelecek belki kötü niyetli art niyetli devlettin gücünü arkasına alan belki bitik hasta ruhlu kişilerde de çıkacak. Ama o hasta ruhlulara da hesap sorulacaktır, soruluyor. Diğer taraftan kanunu ihlal eden vatandaşımızın huzurunu kaçıran teröristlere de hesap sorulacak. İşte buradaki bu mabet hepimizin aynı çınarın dalları, aynı cevherin damarları olarak birleşeceğimiz, buluşacağımız, mekan olacaktır. Zaten biz aynı çınarın dalları değilmiyiz. Aynı çınarın dallarının birbiriyle kavga etmesi küsmesi mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle burada yapılacak olan Caminin Malazgirt halkına hayır olmasını diliyorum" dedi

Yapılan konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vedat Büyükersoy Malazgirt Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title