Haberler

Muş'tan 40 Ülkeye Spor Giyim İhracatı

Muş'ta devlet desteği ile büyütülerek modernize edilen tekstil fabrikası, dünyaca ünlü markalar için ürettiği spor giyim ürünlerini birçok ülkeye gönderiyor.

İBRAHİM YALDIZ - Muş'ta devlet desteği ile büyütülerek modernize edilen tekstil fabrikası, dünyaca ünlü markalar için ürettiği spor giyim ürünlerini birçok ülkeye gönderiyor.

Barco Tekstil Firması, Hürriyet Mahallesi'nde bulunan 8 bin metrekare alan üzerinde kurulu tekstil fabrikasını, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteği ile 2009 yılında büyüterek modernize etti.

Kesimhane, örme, dokuma, dijital baskı, lazer baskı, ütü, paketleme, aksesuar birimlerinden oluşan ve 500 kişinin çalıştığı fabrikada, spor giyim ürünlerinin yanı sıra deniz şortu, mayo grupları ve iç çamaşırlar da üretiliyor.

Buradaki ürünler Avrupa başta olmak üzere, ABD ve Güney Amerika ülkeleri ile Hindistan ve Çin'e ihraç ediliyor.

Fabrikanın işletme müdürü Mustafa Akün, AA muhabirine, dünyaca ünlü 50 marka için üretim yaptıklarını ve bunları 40 ülkeye gönderdiklerini söyledi.

Yaklaşık 9 yıl önce aldıkları devlet desteği, DAKA ve İŞ-KUR iş birliği ile fabrikayı büyüttüklerini anlatan Akün, şöyle devam etti:

"Önceden burada 185 kişi çalışıyordu. Şimdi 13 bantta 500 çalışan ile üretim yapıyoruz. Tabii bunu yapmamızda en büyük etken devlet katkısı. DAKA ile proje çalışmamız ve İŞ-KUR'un personel desteği çok önemli katkılar sundu. Şimdi bir fason atölyesinden çok, ürünün başlangıç aşamasından bitiş ve teslim aşamasına kadar bütün süreçlerde bulunuyoruz."

"Ayda 300 bin üretimimiz var"

Akün, yurt dışından yoğun şekilde sipariş aldıklarını, bunun gurur verici olduğunu dile getirdi.

Küçük de olsa ihracata katkı sağladıkları için mutlu olduklarını anlatan Akün, "Devletimizin sağladığı teşvik ve hibe desteklerinden de faydalandık. Şimdi ayda 300 bin üretimimiz var. Bu sayı ürünün zorluk derecesine göre artıp azalabiliyor." dedi.

Akün, kentte işsizlik oranının yüksek olduğunu bu kapsamda önemli bir istihdam sağladıklarını dile getirdi.

Bu istihdamın göçü önlediği gibi tersine göçe de katkısı olduğunu vurgulayan Akün, şunları kaydetti:

"İnsanlar burada iş imkanı gördüğünde başka şehirlere gitmeyecek ve ailesini de buradan götürmeyecek. Halihazırda tersine göç ile şirketimizde çalışan personelimiz de var. Zamanında Bursa İzmir ve İstanbul'da tekstil atölyelerinde çalışmış arkadaşlarımız memleketlerine geri dönmüşler. Biz de onlara bir iş kapısı oluşturuyoruz."

İşçilerden Yusuf Aktaş ise daha önce İstanbul'da tekstil atölyesinde usta olarak çalıştığını anlattı.

Böyle bir fabrikanın Muş'ta bulunmasının sevindirici olduğunu ifade eden Aktaş, "Burası uluslararası kalitede bir fabrika. Artık memleketimizden göç etmek zorunda kalmıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Hürriyet Mahallesi Muş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title