Haberler

Muş'taki Deprem

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, deprem olmasa dahi kentte kullanılabilir raporu verilmeyecek evlerde yaşayan vatandaşlar olduğunu belirtti.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, deprem olmasa dahi kentte kullanılabilir raporu verilmeyecek evlerde yaşayan vatandaşlar olduğunu belirtti.

Muş'ta geçen hafta yaşanan 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Vali Büyükersoy, hasar tespit çalışmalarının İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Kentte kerpiç ve biriket yapılı evlere dikkati çeken Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Deprem olmazsa dahi kentte kullanılabilir raporu verilmeyecek evlerde yaşayan vatandaşlarımız var. Çünkü, kerpiç ve biriket evler her an yıkılmaya müsait konutlar demektir. Onu tutan taşıyıcıların ayakta kalmasını sağlayan hiçbir unsur yok. Onun için bu bölgedeki kerpiç evleri depreme dayanıklı yapılar olarak görmemek lazım. Fay hayatının geçtiği bu bölgede kerpiç ve biriket evde yaşamanın risk taşıdığı kanaatindeyim."

Bu tür yapıların kentsel dönüşüm kapsamına alınması gerektiğine değinen Büyükersoy, vatandaşların evlerini inşa ederken deprem gerçeğini gözardı etmemesi gerektiğini kaydetti. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Vedat Büyükersoy Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title