Haberler

Muş'taki Deprem

Muş Valisi Ali Çınar, "Bulanık'ta meydana gelen depremden sonra yapılan ilk tespitlere göre, 220 konutta hasar oluştu" dedi.

Muş Valisi Ali Çınar, " Bulanık'ta meydana gelen depremden sonra yapılan ilk tespitlere göre, 220 konutta hasar oluştu" dedi.

Vali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulanık'ın Sultanlı köyü merkezli 5.0 şiddetindeki depremin ardından, köye acil yardım tedbirlerinin aynı gün ulaştırıldığını hatırlattı.

Vali Çınar, ekiplerin de ilk tespitlerini yaptığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu tespitlere göre Bulanık ilçemiz Sultanlı, Kotanlı, Çayırdere köyleri ve Rüstemgedik beldesi ile Malazgirt'in Aslankaya, Kılıççı ve Hanoğlu köylerinde etkilenen binalarımız var. İlk tespitleri yaptık. Bunlar geçici ve ön hasar tespitleridir. Detaylı tespitler daha sonra yapılacak. İlk tespitlere göre, 220 civarında konutta hasar oluştu. Bu hasarlar tabi çeşitli derecelerde. Bunların hafif, orta ve ağır hasarlar olarak gruplandırması yapılacak."

Depremde 10 ahırda hasar tespiti yapıldığını bildiren Vali Çınar, bu ahırların bazılarının duvarlarının yıkıldığını bazılarının da çatısının çöktüğünü söyledi.

-"Bölgede halen 1 metreyi aşkın kar var"-

Ağır hasarlı evlerde kimsenin oturmamasını tavsiye ettiklerini ifade eden Vali Çınar, şunları kaydetti:

"Bazı vatandaşlar yakınlarının evlerine gitti. Yakınları olmayanlara ise Bulanık'taki bir öğrenci yurdunda barınabilecekleri imkan sağladık. Şu anda 70 kişilik 15 aile yurtta barındırılıyor. Bunların ihtiyaçları Bulanık Kaymakamlığı tarafından sağlanmakta. Bu arada Kızılay Şube Başkanlığı tarafından 220 gıda paketi o bölgelere dağıtıldı. Evler yıkılmadığı için vatandaşlarımız evdeki eşyalarını ve gıdalarını kullanma imkanına sahip. Kızılay imkanlarıyla çadır her an temin edilebilir. Ancak bu aşamada çadır kuracak zemin yok. Bilindiği üzere bölgemizde halen 1 metreye aşkın kar var. Bu karın üzerine çadır kuramayız."

Evi ağır hasarlı olan aileler için Bulanık, Malazgirt veya yakın köylerde kiralık ev arama çalışması başlattıklarını bildiren Çınar, şunları kaydetti:

"Vatandaş hasarlı eve girmeyecek. Kiraları valiliğimiz tarafından ödenmek suretiyle, ev temin etmeye başladık. Gıda ve battaniye konusunda desteğimiz devam edecek. Kesin hasar tespitlerimiz de devam edecek. Elimizden geldiğince vatandaşımızın mağdur olmasını önleyeceğiz. Depremde can kaybının olmaması sevindirici. 5.0 şiddetindeki deprem bölgemiz için şiddetli sayılabilir. Ancak en büyük şansımız, depremin kısa sürmesi ve artçı depremlerin de çok küçük olması. Bu yönüyle de gerçekten şanslıyız."

- MUŞ

Kaynak: AA / Yerel

Ali Çınar Malazgirt Bulanık Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title