Haberler

Muş'taki Deprem

Bulanık Kaymakam Ferit Görükmez, depremin merkez üssü olan Sultanlı köyünde yaşayan ve evleri hasar gören bazı aileleri, Bulanık Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) pansiyonuna yerleştirdiklerini söyledi.

Görükmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin hasar verdiği Sultanlı köyü için bütün imkanları kullandıklarını ifade etti.

Görükmez, "Köyde evi hasar gören bazı aileleri, Bulanık Kız YİBO pansiyonuna yerleştirdik. Şu anda 5-6 aile yerleşti. Kendilerine sıcak yemek verdik. Bazı aileler de buraya gelmek istiyor. YİBO'da yer sıkıntısı yok. Yaklaşık 500 kişiyi misafir edebiliriz. Bazı aileler akrabalarının yanına yerleşmiş. Ne gerekirse yapmaya hazırız" diye konuştu.

Sultanlı Köyü Muhtarı İbrahim Çilinger ise köyde tedirginliğin devam ettiğini söyledi.

Köydeki bazı ailelerin yakın köylere gitmek zorunda kaldığını belirten Çilinger, şunları kaydetti:

"Bazı aileler de Bulanık merkezdeki akrabalarının yanına gitti. Bulanık merkezdeki Kız YİBO pansiyonuna giden aileler var. 3-4 aile ise köyde deprem tehlikesi olmayan bir eve sığınmak zorunda kaldı. Kızılay bize her konuda destek verdi. Ancak köyde kar olduğu için çadırı kuracak yer yok. Evlerde çok sayıda çatlak meydana geldi. Ahırlar yıkıldı ve hayvanlar telef oldu. Köyde tedirginlik devam ediyor Devlet bize her konuda destek veriyor."

Köyde yaşayan Ramazan Yeşildağ da depremde evlerinin hasar gördüğünü ifade ederek, "Biz de evlere giremedik. Kaymakamlık bize araç tahsis etti, merkezdeki Kız YİBO'ya yerleştirdi. Sıcak yemek yedik. Devlet bize sahip çıktı" diye konuştu.

- MUŞ

Kaynak: AA / Yerel

Ferit Görükmez Bulanık Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title