Haberler

Muş'ta Türkiye Üçüncülüğü Sevinci

Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (Oks) Türkiye Üçüncüsü Olan Abdulkadir Sözen, Tatil İçin Gittiği Malatya'dan Memleketi Muş'a Gelişinde Şehir Girişinde Coşku ile Karşılandı. Oks'de Muş Tarihinin En İyi Derecesini Elde Eden Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu Öğrencisi Abdulkadir Sözen, Omuzlara Alınarak Uzun Süre Alkışlandı.

Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) Türkiye üçüncüsü olan Abdulkadir Sözen, tatil için gittiği Malatya'dan memleketi Muş'a gelişinde şehir girişinde coşku ile karşılandı. OKS'de Muş tarihinin en iyi derecesini elde eden Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu öğrencisi Abdulkadir Sözen, omuzlara alınarak uzun süre alkışlandı.

Bugün açıklanan OKS sonuçları, Muş'a büyük bir sevinç yaşattı. OKS'de Matematik-Fen alanında Türkiye üçüncüsü olan Abdulkadir Sözen, tatil için gittiği Malatya'dan Muş'a dönerken coşkulu bir şekilde karşılandı. Şehir girişinde Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu öğretmenleri ile Doğu Anadolu Eğitim Kurumları öğrenci ve öğretmenleri tarafından karşılanan Abdulkadir Sözen, arkadaşları tarafından omuzlara alınarak alkışlandı. Kendisinin derece beklediğini ve Muş'a ilk kez

böyle bir derece kazandırdığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Abdulkadir Sözen, okul ve dershane öğretmenleri ile ailesine kendisine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti. Çok fazla ders çalışmadığını, sadece ara tatilde ve sınava kısa bir süre kalınca sıkı bir çalışma temposu içine girdiğini söyleyen Sözen, başarının çalışmak ve bol kitap okumakla geleceğini vurguladı. Aldığı dereceden ötürü çok büyük bir mutluluk yaşadığını vurgulayan Sözen, İstanbul Lisesi, Galatasaray Lisesi veya Bahçeşehir Fen

ve Teknoloji Lisesi'ne gitmek istediğini kaydetti.

Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar da, yaptığı açıklamada, Muş'un adının başarı ile anılmasına sebep olduğu için Sözen'e teşekkür ettiğini belirterek, "Genel anlamda büyük bir fedakarlık ve gayretin ürünü bu başarı. Tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımı, dershane çalışanlarını kutluyorum. Ama bu başarıda en büyük pay şüphesiz Abdulkadir'indir. Bundan sonra Muş'u daha iyi yerlerde görmeyi umut ediyoruz" dedi.

(KT-MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title