Haberler

Muş'ta Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar

Muş'ta eylem hazırlığında olan bir terörist yakalandı.

Muş'ta eylem hazırlığında olan bir terörist yakalandı.

Muş Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şubesi ve Bulanık İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan çalışma kapsamında 5 Mayıs'ta Bulanık'ta eylem hazırlığında olan Ö.A. gözaltına alındı.

Operasyonda zanlının üzerinde el yapımı parça tesirli patlayıcı madde düzeneği ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından Ö.A, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, Muş Emniyet Müdürlüğün'ce Bulanık ilçesi ve Rüstemgedik beldesinde, terör örgütüne kuryelik ve yardım yapan, vatandaşlardan tehditle para toplayan kişilere yönelik çalışma başlattı.

Operasyonda BDP Rüstemgedik teşkilatı yöneticisi Ü.Ö. ile Z.Ç. ve E.G. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ü.Ö. tutuklandı, Z.Ç. ve E.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada, zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet tabanca, 52 adet mermi, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

- MUŞ

Kaynak: AA / Politika

Terörle Mücadele Şubesi Bulanık Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title