Haberler

Muş'ta Kuyumcu Soyanlar Bitlis'te Yakalandı

Muş'un Malazgirt İlçesinde bir kuyumcu dükkanına duvarını delerek giren ve kasayı kaynak makinası ile açarak 50 bin YTL değerindeki altınları çalan 4 kişi, Bitlis'te yakalandı.

Malazgirt İlçesi 12 Eylül Caddesi'nde bulunan Pertev Turan'a ait kuyumcu dükkanını soymayı planlayan kişiler, geçen pazar günü gecesi önce bitişiğinde bulunan lokantaya pencere camını kırarak girdi. Buradan duvarı delerek kuyumcu dükkanına geçen kişiler, beraberlerinde getirdikleri oksijen kaynağı makinasıyla kasayı açtı. Kasada bulunan 50 bin YTL değerindeki altın ve dövizleri alan kişiler, aynı yerden çıkarak gecenin karanlığında kaçtı.

Soygunun ardından araştırma başlatan Malazgirt İlçe Emniyet Amirliği'nin çevre illerdeki emniyet müdürlüklerine de bilgi vererek yardım istenmesi kısa sürede sonuç verdi. Muş'tan gelen araçları Bitlis girişinde kontrol eden güvenlik görevlileri, şüphe üzerine bir otomobili durdurdu. Plakası açıklanmayan otomobilin bagajında oksijen tüplü kapnak makinası ve soygunda kullanılan diğer malzemeleri gören polisler, içindeki 4 kişiyi gözaltına aldı. Sorguda suçlarını itiraf eden Ağrı, Bitlis ve Adıyaman doğumlu A.S. M.Ç. D.K. ve M.Ç. Malazgirt'e getirildi. Çaldıkları altın ve dövizlerin büyük bir bölümü ele geçirilirken, adliyeye çıkarılan 4 kişi tutuklanarak Bulanık Cezavevi'ne konuldu. Doğu ve Güneydoğu'daki kuyumcuları soyan şebekeye ilgisi bulunan 2 kişinin ise arandığı bildirildi.

MUŞ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title