Haberler

Muş'ta korona virüs vakaları düştü, yoğun bakım servisleri kapatıldı

Güncelleme:

Muş'ta korona virüs vakaları düştü, yoğun bakım servisleri kapatıldı Muş'ta korona virüs vaka sayılarının dip noktayı görmesiyle yoğun bakım servisleri tek tek kapatılmaya başlandı.

Muş'ta korona virüs vakaları düştü, yoğun bakım servisleri kapatıldı

MUŞ - Muş'ta korona virüs vaka sayılarının dip noktayı görmesiyle yoğun bakım servisleri tek tek kapatılmaya başlandı.

Muş'ta korona virüsle mücadele çerçevesinde aşı oranlarının artmasıyla yoğun bakım ihtiyacı azaldı. Muş Devlet Hastanesine korona virüs varyantı yatışları azalınca yoğun bakım ihtiyacı ortadan kalkmaya başladı. Kapanan servislerle ilgili gazetecilere bilgi veren Muş Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Rıfat Somay, yaklaşık 2 yıldır pandemiyle ön saflarda mücadele ettiklerini söyledi. Son dönemlerde korona virüs hasta sayısının çok azaldığını kaydeden Dr. Somay, "Uzun bir süredir yoğun bakım hasta takibi yapmamaktayız. Tüm ülkemizde de bunu görmekteyiz. Umuyoruz ki kısa bir süre içerisinde de eski normal hayatımıza döneriz. Eski normale dönmemizin en önemli sebeplerinden biri de aşı olmamız. Elimizde de etkin aşılarımız olduğu müddetçe vatandaşlarımızın aşı olmasını öneriyoruz. Hastalığın pik yaptığı dönemde hasta sayısı çok arttığı için hastanedeki 30 yataklı 3 yoğun bakım servisi hastalara ayrılmaktayken şu anda 5 yataklı bir yoğun bakımımızı acil vaka ve izole hastalar için ayırmış bulunmaktayız. Şu anda Muş'ta PCR pozitif oranı çok azaldı ve hastanede takip ettiğimiz hastalarımız şu anda mevcut değil" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Muş Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title