Haberler

Muş'ta Gönüllü Gençlerden Eğitime Katkı

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, Hasköy ilçesine bağlı Umurca köyünde ilkokulu boyadı, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, Hasköy ilçesine bağlı Umurca köyünde ilkokulu boyadı, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Muş Gençlik Merkezindeki gençlik liderleri, Hasköy İlçesine bağlı Umurca Köyü İlkokulunun dış ve iç cephesini boyayarak okulu yeniden renklendirdi. Okulu boyama faaliyetine katılan Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Muş'un en ücra köylerine ulaşarak yardımlarda bulunduklarını söyledi. Köy okullarının boyanmasının yanında okullara sportif ve kırtasiye malzemesi yardımlarında da bulunduklarını ifade eden Kartal, "Gençlik Spor Bakanlığı, Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ortaklaşa olarak yaptığımız proje çerçevesinde, özellikle ücra köşelerde kalan ve maddi durumları iyi olmayan köylerdeki okullara yardımda bulunuyoruz. Bu yardım bazen kırtasiye malzemesi oluyor, bazen sportif malzeme oluyor, bazen de işte gençlik liderlerimizin yapmış olduğu okul boyama ve badana işleri oluyor. Bu şekilde biz eğitime az da olsa karınca kararınca bir katkı sağlamayı planlıyoruz. Muş Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve onun bünyesindeki Gençlik Merkezi olarak, amacımız çocuklarımızın daha rahat, daha nezih bir ortamda eğitim-öğretimlerini devam ettirmektir. Çünkü bu çocuklar bizim her şeyimiz. Biz bu çocuklara değer vereceğiz, yarın bunlar büyüyünce devletine, milletine, vatanına sahip çıksın" dedi.

Muş'ta köy okullarının boyanması ve gençlik liderlerinin yaptığı gönüllü faaliyetleri kurumsallaştırarak bütçe ayırmayı hedeflediklerini kaydeden Kartal, "Projeyi biz Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürlüğünce kurumsallaştırmaya çalışıyoruz. Çünkü malumunuz üniversitelerde Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler bölümlerinin 'Topluma destek' dersi var. Bu derslerden dolayı bize gelen öğrencileri şimdiye kadar geri çevirmedik, onlara yardımcı olduk. Kimisine kırtasiye malzemesi, kimisine boya malzemesi, kimisine spor malzemesi vererek, kendilerine yardımcı olduk ama yaptığımız son görüşme neticesinde bu işi kurumsallaştırıyoruz" dedi.

Batıdan gelen öğretmenlerin tek başına kaldığı zaman ne yapacağını şaşırdığının altını çizen Kartal, bu nedenle dışarıdan gelen öğretmenlere yardımcı olarak moral ve motivasyonlarının yükselmesine sebep olduklarını söyledi.

Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş ise "Özellikle eğitim yılı içerisinde köy okullarımıza daha bir katkı sunmak, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmak için bir nebze de olsa onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Özellikle köy okullarımızı, gönüllü liderlerimizin öncülüğünde boyayarak eğitime sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Gülçin Kadan da, gençlik liderlerine şeker ikram ederek, kendilerine teşekkür etti. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Kartal Hasköy Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title