Haberler

Muş'ta Çiftçiler "Kar ve Yağmur Duası"Na Çıktı

Son yılların en kurak kış mevsimlerinden birinin yaşandığı Muş'ta bir grup çitfçi, kar ve yağmur yağması için dua etti.

Son yılların en kurak kış mevsimlerinden birinin yaşandığı Muş'ta bir grup çitfçi, kar ve yağmur yağması için dua etti.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Van ve Bitlis'te kar yağışı aralıklarla devam ederken, Muş'ta parçalı bulutlu bir hava hakim.

Merkeze bağlı Çatbaşı köyünde bir grup çiftçi ile köy imamı Ayhan Aymelek ve muhtar Mehmet Koçlardan bir araya geldi.

Gruptakiler köy dışına çıkarak imam Aymelek'in öncülüğünde kar ve yağmurun yağması için bir süre dua etti.

Muhtar Koçlardan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş'un kış mevsiminde en kurak dönemlerinden birini yaşadığını söyledi.

Bölgede özellikle gece don olayının yaşandığını anlatan Koçlardan, şöyle konuştu:

"Sonbaharda ektiğimiz ekinin bir kısmı çıktı, bir kısmı çıkmadı. Biz de hocamızla kar duasına çıktık. Geçen yıl bu mevsimde yerde yaklaşık 1,5 metre kar varken, bu yıl henüz istenilen düzeyde kar yağmadı. Bu nedenle Allah'tan kar ve yağmurun yağmasını diledik."

İmam Aymelek ise bölgenin çok acil suya ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Biz de bugün kar duasına çıktık. Allah bize yağmur ve karı toprağın ihtiyacı kadar versin. İnşallah duamız kabul olur." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title