Haberler

Muş'ta Bayan Çiftçiler Yarıştı

Muş Tarım İl Müdürlüğü'nün Düzenlediği 'Kadın Çiftçiler Yarışması'na Katılan Bayanlar, Dereceye Girebilmek İçin Kıyasıya Yarıştı.

Muş Tarım İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Kadın Çiftçiler Yarışması'na katılan bayanlar, dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.

Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ve ikişer kişilik beş grubun katıldığı yarışma öncesi bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özarslan, kadınları tarım konusunda daha aktif hale getirme ve bilinçlendirmek amacında olduklarını söyledi. Özaslan, "Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü'nce 2004 yılından beri organize edilen 'Bayan Çiftçiler Yarışıyor Projesi' çerçevesinde bu yarışma düzenleniyor. Birinci olacak ekibimiz Van'da yapılacak bölge yarışmasına katılacaktır. Geçen yıl Kars'ta yapılan bölge yarışmasında bizim çiftçilerimiz bölge üçüncüsü olmuşlardı. Bu yıl da çiftçilerimizden başarı bekliyoruz. Van'da birinci olan çiftçilerimiz Antalya'da yapılacak Türkiye finaline katılacaklardır. Yaptığımız yarışmada 1. olan bayan çiftçilerimize ikişer çeyrek altın ve diğer yarışmacılarımıza da birer çeyrek altın hediye olarak vereceğiz. Burada bütün bayan çiftçilerimizi medeni cesaret gösterip yarışmaya katıldıkları için tebrik ediyoruz" dedi.

Yarışmada Varto İlçesi Tuzlu Köyü ekibi birinci, Bozbulut Köyü ekibi ikinci ve Karaköprü Köyü üçüncü oldu. Tarım İl Müdürlüğü çalışanları ve çiftçi yakınlarının izlediği yarışma, katılımcılara altın ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

(KT-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title