Haberler

Muş'ta 'Barış' Mitingi

Muş Demokrasi Platformu, barışın sağlanması ve çatışma ortamının son bulması amacıyla 1 Eylül Dünya Barış Gününde barış mitingi düzenledi.

Muş Demokrasi Platformu, barışın sağlanması ve çatışma ortamının son bulması amacıyla 1 Eylül Dünya Barış Gününde barış mitingi düzenledi.

HDP, DBP, KESK, İHD, KÜRDİ DER, MEYE DER bileşenlerinin oluşturduğu Muş Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla 'barış' adı altında miting düzenledi. Belediye meydanında canlı müzik eşliğinde düzenlenen mitinge Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş milletvekilleri Burcu Çelik Özkan ve Ahmet Yıldırım, HDP ve DBP il eş başkanları ve partililer katıldı. Burada konuşan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, barışın sesini yükseltmek için alanda toplandıklarını ifade ederek, "Biz, Türkiye halkları olarak bu oyunu 1 Kasım'da bozacağız. 7 Haziran seçimlerinde sandıktan barış çıktı dedik. Türkiye halkları 7 Haziran seçimlerinde bu topraklarda barışın inşa edilmesini istedi. Fakat siz tüm bu söylemleri görmezden gelerek seçimin ardından özellikle yüzde 90'ların üzerinde oy aldığımız ilçelere önce sokağa çıkma yasağı kararı aldırarak müdahale ettiniz, operasyonlar yaptınız" diye konuştu.

PKK'YA TEK TARAFLI ATEŞKES ÇAĞRISI

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ise, PKK'ya tek taraflı ateşkes çağrısında bulunarak "Onların cenazesinin ve cesedinin üzerinde teşhir politikaları ve işkenceleri kınıyoruz ve alçakça saldırı diyoruz. En onursuz saldırı cenazeye yapılan işkencedir ve teşhirdir. Ben, bütün parti iradesinin belirttiği üzere PKK'dan ivedi olarak tek taraflı ateşkes ilan etmesini istiyorum. Bugüne kadar 9 defa tek taraflı ateşkes ilan ettiniz. Operasyonda olsun olmasın hiçbir güvenlik görevlisine lütfen silah doğrultmayın ve kullanmayın. Sadece kendinizi koruyun, bu sizin evrensel hakkınızdır. Özellikle çift taraflı söylemedim. Türkiye'de barışın umudu biziz" şeklinde konuştu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting, yapılan konuşmaların ardından konserle devam etti. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Türkiye Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title