Haberler

Muş: Muş'ta Kışlık Yakacak Telaşı Başladı

Kış Mevsiminin Uzun ve Yağışlı Geçtiği Muş'ta Vatandaşlar Kışa Hazırlıksız Yakalanmamak İçin Yakacaklarını Şimdiden Temin Etmeye Başlarken, Fiyatların Aile Bütçesine Önemli Bir Yük Getirdiği Bildirildi.

Kış mevsiminin uzun ve yağışlı geçtiği Muş'ta vatandaşlar kışa hazırlıksız yakalanmamak için yakacaklarını şimdiden temin etmeye başlarken, fiyatların aile bütçesine önemli bir yük getirdiği bildirildi.

Muş'ta hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle vatandaşların kış hazırlıkları da başladı. Odun ve kömür satıcısı Resul Boztürk, Eylül ayının sonlarına gelinmesiyle satışlarda hareketlenmelerin başladığını söyledi. Geçen yıl yaşanan çetin kış mevsiminin ardından bu sene satışların daha fazla olmasını beklediklerini kaydeden Boztürk, odun ve kömür fiyatlarının geçen yıla oranla artış gösterdiğini vurguladı. Odun fiyatlarında geçen yıla oranla pek fazla bir değişiklik olmadığını ancak kömür fiyatlarında önemli oranda bir artış olduğunu belirterek fiyatlarla ilgili bilgi veren Boztürk, "Baltalanmış odun 220 YTL, baltalanmamış odunun tonuysa 200 YTL'den satışa sunuluyor. Kömür fiyatları 300 YTL'den başlayıp kalitesine göre 450 YTL'ye kadar çıkıyor" diye konuştu.

Vatandaşın alım gücünün düşük olması sebebiyle yakacak almakta zorlandığını kaydeden Boztürk, "İlde yakacaksız kış mevsiminin geçirilmesi mümkün değil. Kışlık yakacak zaruri ihtiyaçların başında geliyor. Bir odayı ısıtmaya çalışan bir aile en az bir ton odun ve kömür almak zorundadır. Yani bir ton odun ve kömürün ortalama maliyeti 650 YTL'dir. Bunu da vatandaş ödemekte güçlük çekiyor. Çoğu zaman sonbahar mevsiminde satılan odun kömürün parası ilkbahar mevsimine kadar taksitle ödeniyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title