Haberler

Muş'lu Kız Öğrenciler, Hayallerine Kavuştular

Muş Merkez Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu tarafından hazırlanan 'Bir Şans Daha' adlı projenin kapanışı ve sertifika töreni düzenlendi.

Muş Merkez Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu tarafından hazırlanan 'Bir Şans Daha' adlı projenin kapanışı ve sertifika töreni düzenlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen törene, vali yardımcıları Hüseyin Göktürk, Fatih Demir, Belediye Başkan Vekili Haydar Özmen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, Milli Eğitim Müdür Vekili Turgut Karakış, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Okul Müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Slayt gösterisi ile yapılan tanıtımın ardında konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, cehaletin ortadan kaldırılması için gereken her türlü gayretin sarf edildiğini söyledi.

Eğitim olmadan hiçbir şekilde başarının gelmeyeceğine ifade eden Göktür,

"Onları bu gayretli samimiyetinin diğer ailelerimize ve diğer öğrencilerimize de örnek teşkil etmesini diliyorum. Eğitim olmadan diğer işlerde olmuyor. Her işin başı eğitimdir. Geri kalmışlığında nedeni de cehalettir. Biz bu topraklarda cehaleti ortadan kaldırmak için birçok çarelere başvuruyoruz ve çabalar sarf ediyoruz. İşte bu başarı ile noktalanan projemiz sadece bir tanesidir. Ne mutlu ki başarı ile uygulanmış ve olumlu sonuçlar alınmış, bu güzel sonucu hepimiz paylaşıyoruz" dedi.

Avrupa Birliği Merkezi İhale ve Finans Birimi ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen Bir Şans Daha proje çerçevesinde okula kazandırılan Mervenur Yılmaz isimli öğrenci duygularını, yazdığı makaleyi katılımcılara okudu.

Mervenur Yılmaz, projenin kendisi ve arkadaşları için hayata dönüş projesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Şu anda, burada bu okulda olabilmemin anlamını size nasıl anlatsam bilemiyorum. Hani bir insan kalp krizi geçirirken ölmek üzereyken, bir el gelip ona dokunur masaj yapar onu hayata döndürür ya, Hani tam her şey bitti artık çok geç derken, bir anda her şey yeniden başlar ya, işte öyle bir şey."

Eğitim hakkının yaşama hakkı gibi bir durum olduğunu ifade eden 7. sınıf öğrencisi Yılmaz, "Eğer bir insanın eğitim hakkını özellikle de ilköğretim görme hakkını elinden alırsanız ve ona sadece yaşama hakkını verirseniz o İnsan bitkisel hayata girer sadece yaşar anlayamaz kimseyi en önemlisi de kimseye kendini anlatamaz. İşte bende sırf cinsiyetimden dolayı kız olduğum İçin bu bitkisel hayata mahkûm edilmiştim. Ama ben böyle amaçsız umutsuz yaşamak istemiyordum, elimden de bir şey gelmiyordu tam böyle çıkmazın içinde olduğum bir gün kapımız çalındı. Biz Merkez Kız YİBO-dan geliyoruz bizim burada 2 yıldır okula gelmeyen devamsız öğrencimiz var. Biz onu ailesiyle görüşmeye ve kızımızı okula götürmeye geldik. Aman Allah-ım! Kalbim duracaktı ama gelseler ne olur ki babam yine göndermeyecekti. Artık geçti diyecek onları dinlemeyecekti bile, sevincim, korkum, şaşkınlığım birbirine karıştı. Sonra içeri girdiler babam geldi. Tahmin ettiğim gibi yok dedi, olmaz dedi. Ben kapının dışından dinliyordum onları uzun süre karşılıklı konuştular birden duyduklarıma inanamadım babam tamam dedi. O zaman kalbim duracaktı öğretmenlerim babamı ikna ettiler. O an koşmak etrafımdaki herkesin boynuna sarılmak bir şans daha bana hayallerim için bir şans daha verildi diye haykırmak istedim. Sevgili büyüklerim benim ve benim gibi daha birçok arkadaşımın tekrar hayallerine kavuşmasını, hak ettiğimiz gibi yaşama hakkını ve şansını bize sağladığınız için sizlere teşekkür ederim. Sizlere söz veriyorum, bizlerde bu ülkenin şansı olmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından proje uygulayıcılarına Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk tarafından sertifika verildi.

- MUŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title