Haberler

Muş: Hayırsever İşadamlarından Muş'a 20 Derslik

Muş'ta Hayırsever İş Adamları Tarafından 'Baba Beni Okula Gönder' Kampanyası Kapsamında Varto ve Korkut İlçelerinde Yaptırılan 20 Derslikli 3 İlköğretim Okulu Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

Muş'ta hayırsever iş adamları tarafından 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında Varto ve Korkut ilçelerinde yaptırılan 20 derslikli 3 ilköğretim okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası çerçevesinde Muş'ta yaptırılan 3 okul coşkulu bir törenle hizmete açıldı. Düzenlenen açılış törenlerine Muş Valisi İbrahim Özçimen, Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Meriçli, Doğan Gazetecilik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Nilgün Yorguncular katıldı. İlk olarak Varto İlçesi'nde iş adamı Emrullah Turhanlı tarafından yaptırılan Hüseyin Nuri Turhanlı İlköğretim Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi. 500 bin YTL'ye mal edilen 16 derslikli ilköğretim okulunun açılışında bir konuşma yapan Muş Valisi İbrahim Özçimen, dünyanın her yerinde eğitimin bir gönül işi olarak kabul edildiğini söyledi. Ekonomisi en güçlü ülkelerde bile eğitimin ortak bir hizmet alanı olarak kabul edilerek kamuoyu ve özel sektör tarafından finanse edildiğini ifade eden Özçimen, "Eğitim hizmeti, ertelenmeye tahammülü olmayan bir sektör. Eğitimdeki hizmet kavramı dünyanın her yerinde, sadece hükümetlerin değil herkesin ortak kaygısıdır. 'Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası' ile 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası bölgemizdeki kız çocuklarının okullaşmasını hızlandırmıştır. Bu kampanyalar sayesinde yüzlerce kız çocuğumuzun 5. sınıftan sonra okula devamı sağlanmıştır" dedi.

Daha sonra Korkut'un Karakale Beldesi'nde Cerit Ailesi tarafından 100 bin YTL nakdi yardım yapılarak Muş Valiliği ile ortaklaşa yapılan Kaval Nuri Cerit İlköğretim Okulu ile Kıryaka Türkan Akın Cerit İlköğretim Okulu'nun açılışı yapıldı. Karakale Beldesi'nde yapılan okulların açılışına katılan iş adamı Nabi Cerit tarafından, öğrencilere hediyeler dağıtıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title