Haberler

Müs-Der'den Belediye Başkanı Polat'a Şükran Plaketi

Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Derneği (Müs-Der) Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ı makamında ziyaret ederek, yaptığı katkıdan dolayı başkanımıza plaket takdim etti.

Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Derneği (Müs-Der) Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ı makamında ziyaret ederek, yaptığı katkıdan dolayı başkanımıza plaket takdim etti.

Belediye Başkanı Polat'ı ziyaret eden heyette şu isimler yer aldı: "Mehmet Sezer, Adil Kacır, Eyüp Görgülü, Cuma Aytemür, Hatem Serkan Taner, Avni Topsakal ve Abdullah Kavalcıoğlu."

Bayburt'ta, 1913 yılında zamanın kaymakamı Tunalı Hilmi Bey önderliğinde kurulan "Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti"ni dernek statüsünde geçtiğimiz Ağustos ayında yeniden hayata geçiren Müs-Der Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı ile bir süre sohbet ederek, dernek hakkında başkan Polat'a bilgi verdi.

" Bayburt, Değerlerine Bağlı Bir Şehir"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt'un kendine özgü bir kültürü olduğunu, 1913 yılında dönemin kaymakamı Tunalı Hilmi Bey önderliğinde kurulan Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti'nin Bayburt adına gurur verici bir kuruluş olduğuna dikkat çekerek, "Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti gibi bizim Türkiye'de Kızılay'dan sonra kurulmuş hemşehri derneğimiz olan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği, Bayburt'un farklı kültür havuzunun olduğunu göstermektedir"dedi.

Başkan Polat konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bayburt çevresindeki illere göre "Şeher" kimliğini daha iyi gösteriyordu. Eskiler, Erzurum, Trabzon vb. illere gidince kendilerini şehirde hissetmezlermiş. Bu şehir hissiyatını ancak Bayburt'ta yaşarlarmış. Çünkü o tarihlerde, Bayburt bölgenin buğday ambarı ve sanayi şehriydi. Yaşlılarımız anlatırlar; Saat Kule'nin orda duran adam Semerciler Caddesi'nde, Ulu Camii çevresinde, Tabakhane, Zahire Hal Caddesi'nde örs ve çekiç seslerini alıyormuş. Bu durum Bayburt'ta sanayinin varolduğunu gösteriyordu.

Bayburt Eski Değerlerine Sahip Oluyor

Bu konuda verdiğiniz çabadan dolayı gerçekten ben sizi tebrik ediyorum. O kadro içerisinde gerçekten yer almakta bir onurdur. Bizim eskiden kalan ve faydalı olan değerlerimize sahip çıkma gibi bir sorumluluğumuzda var. Biz ne yaptıysak sorumluluğumuzun gereğini yerine getirdik. Ben şunu temenni ediyorum; Kurduğumuz Stk ile kaç tane aileyi kendi ayakları üzerinde tutabilirsek ve zayıf hale gelmiş esnafı toparlatabilirsek bu bizim için en önemli görevdir. Çünkü bankalara bulaşanlar elini kaptırıyor, kolunu kurtaramıyor. Burada siyaset gütmeden şunu düşünmeliyiz; kazanan Türkiye olmalı, ekonomide Türkiye büyümeli, onun için bizde elimizden ne geliyorsa yapmalıyız."

Bu Çatı Altında Ortak Bir Amaç Birlikteliği İçerisindeyiz

Müs-Der Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kacır ise yaptığı teşekkür konuşmasında, "Derneğimizin kurumsal kimliğinin ve tarihsel misyonunun devamına dönük yaptığı katkı adına belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizler bu çatı altında ortak bir amaç birlikteliği içerisindeyiz. Bütün çalışmalarımızda tek bir misyonumuz var; o da insanımızın onurunu kırmadan haysiyet ve vakarını incitmeden insanlığa hizmet edebilmektir" ifadelerini kullandı.

Bir süre daha Müs-Der Yönetim Kurulu Üyeleri ile sohbet eden Belediye Başkanı Polat'a dernek adına Mehmet Sezer, verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederek, şükran plaketini takdim etti. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Hacı Ali Polat Türkiye Bayburt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title