Haberler

Muş: 21 Çocuktan Sonra Kordonlarını Bağlattı

Muş Valiliği ile Bedensel Engelliler Derneği'nin Ortaklaşa Sürdürdüğü 'Sağlıklı Toplum Projesi' Kapsamında, Şimdiye Kadar 21 Çocuk Dünyaya Getiren Kadın İkna Edilerek Kordonları Bağlandı.

Muş Valiliği ile Bedensel Engelliler Derneği'nin ortaklaşa sürdürdüğü 'Sağlıklı Toplum Projesi' kapsamında, şimdiye kadar 21 çocuk dünyaya getiren kadın ikna edilerek kordonları bağlandı.

Proje kapsamında kırsal kesimde aile planlaması ve sağlıklı cinsel yaşam konularında vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik yapılan çalışma devam ediyor. Bugün Kırköy Beldesi'nde yapılan bilgilendirme çalışmasında, şimdiye kadar 21 çocuk dünyaya getiren ve en büyüğü 26, küçüğü ise 2 yaşında olmak üzere 19 çocuğu yaşayan Gülpaşa Bacaru görenleri şaşırttı. Sağlık ekibinin, konuşarak kordonlarını bağlanması yönünde ikna etmeye çalıştığı Bacaru, 'Eşime sormam gerekiyor' cevabını vermesi üzerine devreye giren Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Tekin Güler, koca Selahattin Bacaru ile görüşüp ikna etti. Şimdiye kadar 21 çocukları olan Bacaru çiftinin ikna edilmesinin ardından Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirilerek annenin kordonları bağlanıp doğurganlığı önlendi.

Eşinin, doğum yapmasını önlemek için bir çok kez doktora götürme teklifini korktuğu için hep geri çevirdiğini söyleyen koca Selahattin Bacaru, "Biz çok çocuk yaptık. Ancak hiç kimse bizi örnek almasın. Bu hiç doğru bir şey değildir" dedi.

Anne Gülpaşa Bacaru ise çok çocuk yaptığı için sağlığının bozulduğunu ve fiziki olarak çok kötü bir durumda olduğunu belirterek, "Şimdiki aklım olsaydı hiç bu kadar çocuk yapmazdım" diye konuştu.

'Sağlıklı Toplum' projesi kapsamında eğitim veren Dr. Pelin Aktan, ziyaret ederek sağlık kontrolleri yaptığı Bacaru, çiftini ikna etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Tekin Güler ise çalışmalar kapsamında en fazla çocuk sayısına Bacaru ailesinde rastladıklarını belirterek, "Bacaru ailesini ikna etmekte zorlandık. Ama zoru başardığımız için çok mutluyuz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title