Haberler

Murzioğlu'ndan Çorum Ticaret Borsasına Ziyaret

Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, bu yıl kış mevsiminde yaşanan kuraklık ve don olayları nedeniyle hububat üretiminde kayıp yaşandığını belirterek, Çorum’un afet bölgesi kapsamına alınmasını istedi.

Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, bu yıl kış mevsiminde yaşanan kuraklık ve don olayları nedeniyle hububat üretiminde kayıp yaşandığını belirterek, Çorum'un afet bölgesi kapsamına alınmasını istedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tiaret Borsası'nı ziyaret etti. Murzioğlu, ziyarette Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TOBB yönetim kurulu üyeleri olarak talep ve önerilerini öğrenmek amacıyla bölgelerdeki oda ve borsalara ziyaretlerde bulunduklarını dile getiren Murzioğlu, borsa başkanı Ali Bektaş tarafından kendilerine iletilen sorun ve talepleri bir rapor halinde TOBB Başkanı Rifat Hiszarcıklıoğlu'na ileteceğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, kış aylarında yaşanan kuraklık ve don olayından Çorum'un olumsuz yönde etkilendiğini söyledi.

Çorum'da hububat üretiminde yaklaşık yüzde 70 kayıp olduğunu ve ilin afet bölgesi kapsamına alınmasını talep eden Bektaş, "Tüm tarım sektöründe sıkıntılı bir sürece girildi. Dalda ve toprakta yetişen tüm ürünler don ve kuraklıktan etkilendi. Bundan hayvancılık, yumurta sektörü ve diğer sektörlerdeki üreticilerimizde etkilendi. Tüm bu konuları ayrıca üyesi olduğum TOBB Ticaret Borsaları Konsey toplantısında da dile getireceğim" dedi.

Çorum'un demiryolu talebini de gündeme getiren Bektaş, "Ticaret günümüzde çok zor şartlarda yapılmaktadır. Çorum sanayicisi ve tüccarının bu zor şartlarda ulusal ve uluslararası pazarlardayer alması ve rekabet edebilmesinin en önemli engeli nakliye giderleridir. Çorum, İç Anadolu Bölgesini, Karadeniz Bölgesine bağlayan çok önemli bir konumdadır. Bu yüzden en acil ihtiyacımız demiryolu, biran önce ilimize kazandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Bektaş, TOBB yönetim kurulu üyesi Murzioğlu'na günün anısına plaket takdim etti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Zeki Murzioğlu Ali Bektaş Türkiye Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title