Haberler

Mursi'nin Yargılanması

Mısır'da askeri darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, yargılandığı "hapishaneler baskını" davasının duruşmasında "hayatını tehdit eden bazı suçların işlendiğine" ilişkin endişelerini yineledi.

Mısır'da askeri darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, yargılandığı "hapishaneler baskını" davasının duruşmasında "hayatını tehdit eden bazı suçların işlendiğine" ilişkin endişelerini yineledi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesinde Mursi ve diğer 26 sanığın yargılandığı "hapishaneler baskını" davasının duruşmasına devam edildi.

Duruşmada konuşan Mursi, "tutulduğu Tora Hapishanesinde hayatını tehlikeye atan uygulamalara maruz kaldığını, bu çerçevede 5 ve 6 Haziran tarihlerinde 2 defa baygınlık geçirdiğini" belirterek, yaşadıklarını avukatlarına anlatmak için görüşme talebinde bulundu.

Kahire Ceza Mahkemesi, Mursi ve diğer sanıkların yargılandığı davanın duruşmasını 15 Haziran'a erteledi.

Bu arada mahkemede, Mursi'nin sağlık durumunda bir sorunun olmadığına dair tıbbi rapor paylaşıldı.

Öte yandan Mursi'nin avukatlarından Abdulmunim Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mursi, hayatını tehdit eden uygulamalara maruz kaldığını ve avukatlarıyla görüşmek istediğini söyledi ancak mahkeme izin vermedi." dedi.

Mahkemenin paylaştığı tıbbi raporun Mursi tarafından yalanlandığını belirten Abdulmaksud, Mursi'nin dile getirdiği şikayetlerin ardından herhangi bir sağlık muayenesinden geçmediğini bildirdi.

Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından bilinmeyen bir yerde alıkonulmuş ve kendisinden ancak 4 ay sonra haber alınabilmişti.

Mursi hakkında şu ana kadarki tek nihai karar, "İttihadiyye olayları" davasında verilen 20 yıl hapis cezası. Mursi, itiraz süreçleri devam eden "Hamas adına casusluk" davasında müebbet, "Katar adına casusluk" davasında 40 yıl hapis ve "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında ise idam cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title