Haberler

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

ERZURUM/ Memur-Sen Erzurum ve Van şube başkanlıkları, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer darbe karşıtlarına verilen idam kararını protesto etti.

ERZURUM/ Memur-Sen Erzurum ve Van şube başkanlıkları, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer darbe karşıtlarına verilen idam kararını protesto etti.

Erzurum'da, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, idam kararına tepki gösterdi.

Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, burada yaptığı açıklamada, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 106 kişinin dosyasının, idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderildiğini söyledi.

Mursi ve Mısır halkına verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınadıklarını, lanetlediklerini vurgulayan Duman, zulme sessiz kalmayacaklarını anlattı.

Duman, karara Batı dünyasının sessiz kaldığını kaydederek, "Mursi'nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşenler, bugün Muhammed Mursi'yi, darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatamazken, Batı, bu zulme ortak oluyor. İran, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Körfez'in baronları ve tüm Ortadoğu ülkeleri bu zulme seyirci kalır, 3 maymunu oynamaya devam ederse tarih bunu da affetmeyecektir" ifadesini kullandı.

Mısır'ın kararını tanımadıklarını aktaran Duman, şöyle dedi:

"Ey Müftü, hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma. Zulme geçit verme. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaksın. Vicdan azabından kurtulsan Allah'ın gazabından kurtulamayacaksın. Mahkeme-i Kübra'da hesabını vereceksin. Kararı onaylarsan 800 bini aşkın üyemizle iki elimiz yakanda olacaktır."

Van'daki protesto

Memur-Sen İl Temsilciliği öncülüğünde Hz. Ömer Camisi'nin avlusunda toplanan grup da idam kararına tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Diyanet-Sen Şube Başkanı Nurullah Arvas, darbe hukukunun, hafta sonu Mursi, Bedii ve Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin dosyasını, idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdiğini hatırlattı.

Kararın, Mısır'daki vahşetin tescili olduğuna değinen Arvas, "Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi ve benzerine az rastlanan örnek direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz" şeklinde konuştu.

Arvas, özgür düşüncenin, siyasi kararlarla esir alınamayacağını, baskı, dayatma ve idam sehpalarının direnişi durduramayacağını bildirerek, zalimlere karşı iyilerin kazanacağını, siyonizmin tetikçisi darbecilerin, onuruna sahip çıkanlara diz çöktüremeyeceğini belirtti.

"Mısır'a, Ortadoğu'ya özgürlük direnişle gelecek" diyen Arvas, siyonistlere, emperyalistlere, diktatörlere ve darbecilere "dur" deme vaktinin geldiğini ifade etti.

Arvas, Batı'dan medet umma devrinin bittiğine işaret ederek, şunları dile getirdi:

"BM'den adalet bekleme devri kapanmıştır. Diktatörlerden aman bekleme devri sona ermiştir. Gün, bugündür! İnsanlık öyle ses vermeli ki utanç verici, insanlık dışı, insanlık ayıbı karar kaldırılsın. Hukuki ölçütü olmayan, insanlık kriterlerine uymayan, İslami hükümlerle bağdaşmayan bu karar iptal edilsin. Şikayet etmeyeceğiz, ayağa kalkacağız, kardeşlerimiz özgür kalana kadar da oturmayacağız. Mısır, Gazze, Suriye, Irak, Arakan, Bangladeş, Doğu Türkistan başta olmak üzere emperyalizm tarafından sömürülen ne kadar ülke varsa özgür kalıncaya kadar mücadele edeceğiz.

Mahkemelerde hesap verenler Mursiler değil, Sisiler, Esedler ve onların küresel ortakları olana kadar vazgeçmeyeceğiz."

Çeşitli dövizler ve Mursi'nin fotoğraflarını taşıyan, "Kahrolsun Sisi", "Kahrolsun İsrail" sloganları atan grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Mursi Memur Sen Yerel Haberler

title