Haberler

Mürekkepin Yükselişi

IDC'nin en son yayınladığı Q3 2017 raporuna göre; yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye yazıcı ve fotokopi pazarı geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında adetsel olarak %17,4 büyüyerek 182,316 adete ulaştı.

Ciro tarafında durağan bir tablo sergileyen toplam pazar çeyreği $61,1 milyon dolarla kapattı. Adetsel büyüme asıl olarak mürekkepli yazıcı tarafında gerçekleşirken, lazer makine adetlerinde hem adetsel hem de cirosal olarak düşüş devam etti.

Mürekkepli yazıcı pazarı Q3 2017'de %34,3 büyüyerek 105,610 adete ulaştı. Büyümeyi destekleyen en büyük faktör tank sistemli makine pazarı tarafından hızla artan adetler oldu. Özellike giriş seviyesi $0-$200 dolar fiyat aralığındaki mürekkepli yazıcı pazarı rekor büyüme göstererek lazer giriş seviyesi modellerden pazar payı çalmayı sürdürdü. Daha çok küçük ofis/ev ofis ve küçük işletmeler tarafından talep edilen tanklı ürünler özellikle baskı hacmi, hız ve maliyet avantajlarından dolayı 2017 yılında Türkiye yazıcı ve fotokopi pazarının en yüksek büyüme oranlarına sahip segment olarak karşımıza çıkmakta. Bu pazar ayrıca yeni üreticilerin girişi ve yeni ürün lansmanlarıyla desteklenmekte. Tüm bunlara ek olarak mürekkepli yazıcılar düşük toplam sahip olma maliyetleri dolayısıyla artık uzun dönemli kontratlarda da kullanılmakta.

IDC Görüntüleme, Baskı ve Doküman Çözümlerinden sorumlu Program Müdürü Zeynep Kılıç'a göre: "İşletmeler, kâğıt dokümanların ofis ortamlarından kısa sürede ortadan kaybolmayacağının farkındalar. Bunun icin de hem düşük maliyetle baskı almak hem de baskı harcamalarını izlenebilir ve kontrol edilebilir hale getirmek istiyorlar. Bunun sonucu olarak da düşük sahip olma maliyetine sahip ürünlere ve uzun dönemli servis kontratlarına yöneliyorlar."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title