Haberler

Murat Başoğlu'na Kötü Haber! Savcı "Başka Teknelerden Görülebilir" Deyip Beraat Kararına İtiraz Etti

Güncelleme:

Burcu Başoğlu ve Murat Başoğlu hakkında çıkan beraat kararına itiraz geldi. Savcı Fatma Atasoy, olayın çevredeki teknelerden görülebileceğini ifade ederek sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sunucu Murat Başoğlu ve yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı'nın basına yansıyan ve büyük tepki çeken görüntülerin ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatarak 'Hayasızca Hakaretler' suçundan haklarında dava açmıştı.

Bodrum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamanın neticesinde, olayın yerleşim yerinden uzak olduğu ve çıplak gözle görülemeyeceği için kanunda suç için aranan 'aleniyet' şartının gerçekleşmediği belirtilerek sanıkların 9 Mart'ta beraat etmelerine karar verildi.

"TEKNELERDEN GÖRÜLEBİLİR"

Savcı Fatma Atasoy, sanıkların beraat kararını temyiz ederek, kararın bozulmasını istedi. Atasay, temyiz başvurusunda olayın ensest olduğunun altını çizerek beraat kararındaki 'Yerleşim yerine uzaktı, çıplak gözle görülemez olduğu için de alaniyet oluşmadı' şeklindeki gerekçenin geçersiz olduğunu, kanundaki 'aleniyet' unsurunun 'görülmeyi' değil 'görülme ve algılanma imkanının olmasını' ifade etti.

Verilen kararda karadan çıplak gözle görülmeyecek olmasının yeterli olmadığını belirten savcı Atasoy, olayın çevredeki başka teknelerden görülebileceğini ifade etti.

TEMMUZ ŞARTLARI DÜŞÜNÜLMELİ

Savcı Fatma Atasoy, beraat edilmeye gerekçe olan verilerin temin edildiği 26 Şubat tarihli keşif raporuna da itiraz etti. Atasoy, olayın görülebilme durumunun 26 Şubatta'ki keşfe göre değil; nüfus ve tekne yoğunluğunun fazla olduğu yani olayın geçtiği 28 Temmuz şartlarında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

BERAAT ETTİLER

Bodrum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamanın neticesinde, olayın yerleşim yerinden uzak olduğunu, çıplak gözle görülemeyeceği için kanunda suç için aranan 'aleniyet' şartının gerçekleşmediği belirtilerek sanıklar 9 Mart'ta beraat etmelerine karar verildi.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Cumhuriyet Başsavcılığı Asliye Ceza Mahkemesi Murat Başoğlu Bodrum Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

Fako:

Sadece bunlar degil ulke genelinde var boyle pislikler. Ulke lut kavmine dönüyor valla sonumuz hayrola

13
0
yanıtYanıtla
Dersimli 62:

İğrenç ya insanların yüzüne nasıl bakıyorsun

7
0
yanıtYanıtla
....:

düzeni adaleti anlayışı bitmiş ülke

5
1
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ ADAM:

Sayın savcı at gözlüğünü çıkarıp birazda tecavüze cinsel istismara uğrayan çocuklara yardım etseniz. . .

3
2
yanıtYanıtla
Girgin:

Bunlari haber yapmayin yaaa

4
0
yanıtYanıtla
S:

Atın hapse 20 yıl verin ki başkalarına ibret olsun

0
0
yanıtYanıtla
SAPIKLIK:

Amca teyze hala dayı çocukları ile evleniyorsunuz. . o zaman kötü olmuyor mu? Amca Hala Dayı Teyze çocukları ile evlenmek de 10 yıl olsun bir sürü sakat çocuk doğuyor. Avrupa''da KUZENLER evlenmez bize SAPIK gözü ile bakıyor adamlar. Firavun da kendi kızkardeşi ile evleniyordu. Demek ki bu adamın da mezhebi farklı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title