Haberler

Murat 124 Sevdalısı 60 Klasik Otomobil Bilecik'te Buluştu

Türk tüketicisine yerli bir otomobil sunumunu vurgulamak için 1971 yılında üretimine başlanan ve günümüzde bir ekol haline gelerek klasik otomobil ailesine dahil olan Murat 124’ler Bilecik’te buluştu.

Türk tüketicisine yerli bir otomobil sunumunu vurgulamak için 1971 yılında üretimine başlanan ve günümüzde bir ekol haline gelerek klasik otomobil ailesine dahil olan Murat 124'ler Bilecik'te buluştu.

Murat 124 sevdalısı 60 araç Bilecik Belediyesi'nin katkılarıyla Murat 124 Sevdası İl Temsilcisi Uğur Kırca öncülüğünde 6-7 Mayıs tarihleri arasında organize edilen Bilecik Kampı'nın ilk gününde güne sabah kahvaltısıyla başladı. Ardından Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi'nin kayınpederi devletin manevi kurucu Şeyh Edebali türbesinin ziyaret eden heyete, Bilecik Belediyesi çalışanı Arkeolog Umut Özdemir ve Ertuğrul Gündüz, türbe ve Bilecik hakkında bilgi verdi.

"Bu sene açılışı Bilecik'te yaptık, inşallah kapanışı da Ankara'da yapacağız

Şeyh Edebali Türbesini önünde İHA muhabirine açıklama yapan Murat 124 Sevdalısı Kulüp Başkanı Sinan Demir, Türkiye'nin farklı illerinden toplandıklarını söyledi. Yaklaşık 60 araçlık bir katılım olduğunu anlatan Demir, sözlerine şöyle devam etti;

"Osmanlının kurulduğu topraklardayız. Yaklaşık şuan 60 araba var. Günün sonunda Osmaneli Tarih Evleri'ni gezdikten sonra Pelitözü Gölpark'a gideceğiz. Orada kamp çadırlarımızı kuracağız, kamp yapacağız. Yaklaşık yarınla birlikte 100 araç gelmesini bekliyoruz Türkiye'nin farklı illerinden. Biz neler yapıyoruz. Sosyal medya üzerinde kulüp üyelerimiz var 15 bin kişi takip ediyor. Bu 15 kişinin takibiyle birlikte Türkiye'nin farklı illerinde kamp, gezi bu şekilde olaylar düzenliyoruz. Şu ana kadar mutluyuz. Alınan tepkiler de güzel. Burada olmaktan mutluyuz. Şu ana kadar bu gezdiğimiz 6'ıncı il. Yaklaşık 2 senedir bir kulübüz. Bütün organizasyonları sosyal medya üzerinden yapıyoruz. Daha önce Ankara'nın Güdül ilçesinde iki kere kamp yaptık, Antalya'ya gittik, İstanbul'a gittik, İzmit'e gittik. Türkiye'nin farklı illerinde gezmeyi seviyoruz. Bu sene açılışı Bilecik'te yaptık. Yine inşallah kapanışı da Ankara'da yapacağız. Bu seferde Bileciklileri Ankara'ya davet edeceğiz. Bilecik'te olmaktan çok mutluyuz. Bizim sayfamızı sadece Murat124 kullanıcıları değil, farklı kullanıcılar, farklı klasik araçlara sahip arkadaşlar da takip ediyor. Yapımızda bünyemizde bu arkadaşlarda bizle seyahat ediyorlar. Klasik araçlar konvoy halinde gezmeyi seviyoruz. Sempatik güzel arabalarla gezmek güzel oluyor. Halktan da güzel tepkiler alıyoruz" dedi.

"Bilecik olarak 10-11 aracımız var"

Murat 124 Sevdası İl Temsilcisi Uğur Kırca ise; Bilecik'te Murat 124 Sevdalıları olarak bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Bu etkinliğe Türkiye'nin çeşitli illerinden katılımlar var. Bilecik Belediyesi olarak bize bu etkinlikte verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Onun haricinde gelen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik oluyor. İki gün boyunca birlikteyiz inşallah. Bilecik olarak 10-11 aracımız var. Daha da çoğalacak inşallah" dedi.

"Türkiye'de ruhsata işli çeki demiri olan tek araba"

Murat 124 Sevdası Ayhan Çotur, Ankara'dan Bilecik'e geldiğini söyleyerek, "Ankara'da Sinan başkan etkinliğindeki organize ettiği etkinliğe beraber geldik. 40 civarında arabayız burada. Benim aracım bir buçuk 124 ve Antalya'dan aldım. Aracımı bu şekilde aldım. Kendim üstümde pek bir şey yapmadım, oynamadım. Severek keyifle biniyorum. Çeki demir ruhsatı olan tek araba Türkiye'de. Başka bunun gibi bir tane daha var ruhsatsız, Konya'da diye biliyorum. Seyahat ediyoruz bazen. Kışın içinde, yazın arka tarafta. Güzel hoş keyifli bir araba" dedi.

Buradan konvoy eşliğinde Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinin ziyaret eden 60 araçlık Murat 124 sevdalıları burada da Bilecik'in kültürel, tarihsel, geleneksel, örf ve ananelerini, yaşanmışlıkları ve yaşam tarzını yansıtan temel yapı taşlarını yakından görme fırsatı buldular. Son olarak Bilecik'in Osmaneli ilçesine giden grup buradan Bilecik Pelitözü Gölpark'a dönüş yaparak burada kuracakları çadırlarda konaklama yapacaklar. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Bilecik Kırca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title