Haberler

Munzur Vadisi Her Mevsim Ayrı Güzel

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki Munzur Vadisi Milli Parkı, kaya oyuklarından çıkan suları, irili ufaklı şelaleleri, kanyonları ve yaban hayatı varlığı ile her mevsim ziyaretçilerine ayrı bir güzellik sunuyor.

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki Munzur Vadisi Milli Parkı, kaya oyuklarından çıkan suları, irili ufaklı şelaleleri, kanyonları ve yaban hayatı varlığı ile her mevsim ziyaretçilerine ayrı bir güzellik sunuyor.

Kış aylarında bembeyaz kar örtüsü altında bulunan Munzur Vadisi Milli Parkı'nda, ilkbahar mevsiminin yüzünü göstermesiyle karlar erimeye başladı.

Yaban hayatı açısından zengin olmasının yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkati çeken milli parkta, şırıl şırıl akan dere ve şelaleler ile Munzur Çayı göz kamaştırıyor.

İlkbahar çiçeklerinin de belirli alanlarda açmaya başladığı Munzur Vadisi, el değmemiş bakir doğasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Doğa fotoğrafçısı Ayhan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'dan Ovacık ilçesine gezmeye geldiğini söyledi.

Munzur Vadisi Mili Parkı'nın bölge için en büyük zenginliklerinden biri olduğunu ifade eden Demir, "Burada el değmemiş ve keşfedilmemiş bir doğa var. Yüksek kesimlerde kış mevsimi yaşanırken, alçak kesimlerde ilkbahar kendini gösteriyor. Karlar erimeye başlamış ve dereler ile şelaleler şırıl şırıl akıyor. Munzur Vadisi Milli Parkı, şehir yaşantısından uzaklaşmak isteyen insanların gelebileceği bir yer. Her mevsim çok güzel. İlkbahar aylarında yemyeşil, sonbaharda sapsarı, kışın bembeyaz oluyor." dedi.

Milli parkın özellikle yaban hayatı açısından da zengin olduğunu belirten Demir, "Burada nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan yaban keçileri bulunuyor. Genellikle şu içmek için Tunceli-Ovacık karayoluna iniyorlar. Yaban keçilerinin dışında burada boz ayı, domuz, vaşak, kınalı keklik, su samuru gibi pek çok hayvana ev sahipliği yapıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Munzur Vadisi Ovacık Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title