Haberler

Münih'te 2014 Diyalog Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Münih Kültürlerarası Diyalog Merkezi İDİZEM'in geleneksel Diyalog ödülleri tarihi Künstlerhaus'da düzenlenen Diyalog Yemeği'nde sahiplerini buldu.

Münih Kültürlerarası Diyalog Merkezi İDİZEM'in geleneksel Diyalog ödülleri tarihi Künstlerhaus'da (Sanatçılar Evi)' düzenlenen Diyalog Yemeği'nde sahiplerini buldu. 2006 yılından beri her iki yılda bir verilen ödüller bu yıl Gençlik ve Eğitim, Medya, Akademisyen, Dinlerarası Diyalog, Kadınlar ve Kültürlerarası Diyalog alanlarında verildi.

İDİZEM başkanı Mehmet Çelik'in açılış konuşmasıyla başlayan ödül törenine, Bavyera Hükümeti temsilcileri, parlamentoda grubu olan partilerin temsilcileri, Münih Belediyesi temsilcileri, Katolik, Protestan ve Yunan Ortodoks Kilisesi temsilcileri ve Norveç, Bosna- Hersek ve Venezuela gibi ülkelerin başkonsolosları katıldı. Ödül töreninin sunuculuğunu Monika Eckert yaptı.

'Gençlik ve Eğitim' diyalog ödülü çok sayıda göçmen öğrencinin öğrenim gördüğü Lion-Feuchtwanger Lisesi Müdürü Wolfgang Fladerer'a verildi. 'Medya diyalog ödülü ise Münih'teki NSU duruşmalarının Türk medyasınca da izlenebilmesi için büyük çaba harcayan Bavyera Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı, Augsburger Allgemeine gazetesinden Uli Bachmeier'a verildi. Bachmeier ödülünü gazeteci Bayram Aydın'ın elinden aldı. 'Akademisyen ödülüne ise Humboldt Üniversitesi bünyesinde göç ve uyum araştırmaları yapan Heymat Projesi'nin yöneticisi Dr. Naika Foroutan layık görüldü. Dr. Foroutan başka bir toplantıda olduğundan ödülünü bizzat alamazken, gönderdiği teşekkür konuşmasını SPD Bavyera Eyalet Milletvekili ve Bavyera Meclisi Fraksiyon Başkanı Markus Rinderspacher yaptı.

Kadınlar diyalog ödülünü alan ve ağır hasta çocuğu olan ailelere yardımlarıyla tanınan Ambulantes Kinderhospiz München adlı vakfın kurucu başkanı Christine Bronner aldı. Bronner'e ödülünü Yeşiller Partisi Eyalet Milletvekili ve Bavyera Meclisi Fraksiyon Başkanı Margarete Bause verdi. 'Dinlerarası Diyalog ödülüne Münih Başpiskoposluğu'ndan Dr. Andreas Renz ve 'Kültürlerarası Diyalog ödülüne ise Jettingen-Scheppeach İlçesi Belediye Başkanı Hans Reichart layık görüldüler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çelik Bavyera Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title