Haberler

    Bayern Münihli Taraftarlar, 21 Yıl Sonra Türklerden Özür Diledi

    Güncelleme:

    21 yıl önce oynanan Bayern Münih - Beşiktaş maçında Aldi poşetleri açarak Türkleri aşağılayan Alman taraftarlar, organize edilen yemekle özür diledi.

    Almanya ve Türkiye arasında diplomatik skandala yola açan iki ülkeyi karşı karşıya getiren Aldi market poşetleri olayı Beşiktaş- Bayern Münih eşleşmesiyle birlikte yeniden gündeme gelmişti.

    TARAFTARLAR ÖZÜR DİLEDİ

    O çok konuşulan ve Almanya ile Türkiye arasında diplomatik kriz yaratan olayın ardından dün akşam Bayern taraftarları özür mahiyetinde Beşiktaş taraftarlarını yemeğe davet etti.

    Son karşılaşmada yaşanan saldırgan ve ırkçı tavırlarından uzak olan Münih taraftarları, dün akşam maliyeti Münih taraftarlarına ait olan bir eğlence düzenledi. Yaklaşık 70 taraftarın bir araya geldiği buluşmada dostluk mesajları verildi.

    "ALDİ SİZLERİ BEKLİYOR" PANKARTI ASMIŞLARDI

    1997 yılında Bayern Münih ile Beşiktaş eşleşmiş ve bu eşleşmeden Bayern Münih galip çıkmıştı. Ancak, Almanya'daki maçta Bayern Münih taraftarları, ucuzcu Alman marketler zincirinin alışveriş torbalarını tribünlerde göstererek, Beşiktaş'ı ve onu destekleyenleri aşağılamak istemişti. Bir yandan, "Aldi sizleri bekliyor" pankartı asılırken, diğer yandan da "Aldi'ye gidin" sloganları atılmıştı.

    KAMUOYU AYAĞA KALKMIŞTI

    17 Eylül 1997'deki maçta Beşiktaş'ı 2-0'le geçen ve 20 Şubat'taki rövanşta da yine aynı skorla karşılaşmadan galip ayrılan Bayern Münih'in taraftarlarının bu tavrı büyük yankı uyandırmıştı. O zamanlar yaklaşık 2 milyon Türk'ün bulunduğu Almanya'da kamuoyu ayağa kalkmış ve bu aşağılama ile "Türkler'e değil, Bayern Münih'e ve onların imajına da zarar verdiği" vurgulanmıştı. Konu, Alman Meclisi'ne kadar gelmiş ve söz konusu hakaretin yapılacak çeşitli jestlerle örtülmesi istenmişti.

    BAŞKAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

    Türk basınının da etkisiyle tepkiler ayyuka çıkınca, Bayern Münih'in başkanı Karl Heinz Rummenige, Türkiye'nin Münih Başkonsolosu'ndan özür dilemişti. Ayrıca, Türk gazetelerine de özür içerikli büyük ilanlar verilmişti. Bu torbaları kaldırdığı tespit edilenler ise cezalandırılmıştı.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Bayern Münih Beşiktaş Türkiye Almanya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (7)

    ehonomi çohhh eyiii:

    Oysaki biz Türkler ülkemizde bolluk içerisinde, en pahalı süpermarketlerden alışveriş edebiliyoruz. Bu Almanlar çohh kıskanii bizüüü. . .

    7
    7
    yanıtYanıtla
    yine mi adana diyen adam:

    askerde bize poset derlerdi. onun gibi.

    4
    10
    yanıtYanıtla
    Rambo Dortmund:

    Almanlarin hepsi burdan alis veris yapiyor ayni Bim gibi ucuz ve hersey taze

    10
    0
    yanıtYanıtla
    Gündogdu:

    Türklerin cogu ilerledi. Almanlar tembellesdi ve simdi yaslilari cöplerden sise topluyor. Bizim insanlar hem almanyada aile gecindiriyor hem türkiye akraba gecindiriyor ve sonucta isci olarak geldiler ve cocuklari ve torunlari üniversite okudu ögretmen, doktor, avukat, mühendis, bakan cikdi. Bunu göze alsinda sikiysa. . . . . . . . Almanca sözlü sinvlarda türkler pek iyi notuyla kazaniyor almanlar kendi öz dilinde düsük not aliyor!!! Hahaha. . . . . . . . kendi hallerine gülsünler. Türk toplumu cogunlukla genc

    5
    1
    yanıtYanıtla
    vATAN:

    Simdi isler degisdi. Almanlar öyle fakirlesdiki aldinin önünde kuyrukdlar. Bu gecek Almanyada yasayan biri olarak. Özür degil isler degisince böyle yaptilar.

    1
    0
    yanıtYanıtla
    UltraGS 67:

    Bi gurbetci olarak derim bu almanlara güvenilmez hitler kani var kim bilir akillarinda neler var yine bunlara sirtinizi dönmiye gelmezzz

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Ccc23:

    Yani sizin insanlar almanlari geride birakti vay be.

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title