Haberler

Menbiç'te Halk PKK/PYD'nin Zorbalıklarına İsyan Etti! Esnaf Kepenk Kapattı

Güncelleme:

Yıllarca doğu ve güneydoğuda bir eylem çeşidi olarak esnafa zorla kepenk kapattıran PKK, bu kez kendisi aynı eyleme maruz kaldı. Örgütün zorbalığına isyan eden Menbiç esnafı kepenk kapattı.

Suriye'nin Halep ilinde terör örgütü PKK/PYD'nin işgalindeki Menbiç'te esnaf, örgütün bölgedeki gençleri zorla silah altına almaya çalışmasına tepki amacıyla iş yerlerinin kepenklerini indirdi.

Menbiç'teki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK/PYD'nin ilçedeki gençleri zorla silah altına alma kararı kentteki halkın büyük tepkisine yol açtı.

MUHALİFLERDEN EYLEM YAPMA ÇAĞRISI

PKK/PYD'nin geçen hafta aldığı söz konusu kararın ardından Bab askeri meclisi (muhaliflerin), Menbiç'in merkezindeki esnafa, iş yerlerini kapatmaları ve gösteriler düzenlemeleri çağrısında bulundu.

NEREDEYSE KİMSE KEPENK AÇMADI

Grev çağrısına yanıtsız kalmayan ilçe merkezindeki esnafın neredeyse tamamına yakını iş yerlerini kapatarak gösteriye destek verdi.

Öte yandan terör örgütünün elemanlarının grevi destekleyen bazı iş yeri sahiplerini tutukladığı bildirildi.

PROTESTO GÖSTERİLERİ DÜZENLENDİ

Ayrıca, muhaliflerin çağrısına uyan Menbiçliler, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı bazı köylerde terör örgütü PKK/PYD'nin kararlarını ve uygulamalarını protesto etti.

Protestoya katılan çok sayıda vatandaş, örgüt aleyhine sloganlar atarak gösterilerini sürdürdü.

Menbiç halkı örgütün bu kararından geri dönmemesi durumunda gösterilerini farklı boyutlara taşıyacaklarını bildirdi.

"BİR DEVRİM YENİDEN BAŞLIYOR"

Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi Başkan Yardımcısı Şeyh Rafi Ukla er-Raco, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Menbiç'in Sanayi Mahallesi ve kuzey kırsalındaki Hüdhüd, Ayn Ennahil, Ayyuş köylerinde terör örgütü PKK/PYD kararlarına karşı protesto gösterileri yapıldığını ifade etti.

Er-Raco, "Bugünkü halkımızın ayaklanması bir devrimin yeniden başladığının göstergesidir. Bu, Esed rejimine, PKK'ya ve Kandil çetelerine karşı başlamış bir protestodur." diye konuştu.

Büyük çoğunluğunu Arapların oluşturduğu kent sakinleri, terör örgütü DEAŞ'ın geçen sene 12 Ağustos'ta ilçe merkezinden çekilmesinden bu yana terör örgütü PKK/PYD'nin işgali altında yaşıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Münbiç PKK Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title