Haberler

Mumcu'ya Göre Düğünlerde Silahlı Kutlama "Gelenek"

Batman'da Katıldığı Düğün Töreninde Yapılan Silahlı Kutlamayla İlgili Eleştiriler Alan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Bu Tür Kutlamaları "Gelenek" Olarak Değerlendirdi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Batman'da katıldığı düğün töreninde yapılan silahlı kutlamayla ilgili aldığı eleştirilere yanıt verdi. Mumcu bu tür kutlamaları "gelenek" olarak değerlendiren Mumcu, "Bu düğün töreninde atılan hiçbir mermi bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne atılmış değildir. Bu bir düğündür ve oradaki görüntüler, kardeşliğin, coşkunun, sevincin, birliğin görüntüleridir" dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu, Batman'da katıldığı düğün töreninde, halay çektiği sırada uzun namlulu silah ve tabancalarla havaya ateş edilmesiyle ilgili haberlere yaptığı yazılı açıklama ile yanıt verdi. Söz konusu düğün töreninde atılan mermilerin ülkenin birliğine ve bütünlüğüne atılmış mermiler olmadığını ifade eden Mumcu şunları kaydetti:

"Düğün görüntülerini "utanç tablosu' şeklinde haberleştirenler, utanmanın gerçek manasının "insanları utandıracak şeyler yapmak' olduğunu çok iyi bilirler. Bu bir düğündür ve oradaki görüntüler, kardeşliğin, coşkunun, sevincin, birliğin görüntüleridir. İnsanların sevinçlerinden utanç duyulmaz, aksine mutluluk ve heyecan duyulur. Düğünlerinin bir bölümünde "gelenek olduğu üzere' kimseye zarar vermeden, edebiyle ve ahlakıyla eğlenenleri, ikinci sınıf göstermek, uzaylı gibi sunmak ve onları aşiret genellemesiyle küçümsemek asıl utanç verici olandır."

Düğün sahiplerinin vatanına milletine bağlı ve o silahlarla vatanın birliği mücadelesine gönüllü katılmış insanlar olduğunu ifade eden Mumcu, "Bu insanlar benim dostlarımdır. Ben dostlarımın düğününe başım dik giderim, utanmam ve onların utandırılmalarına müsaade etmem" dedi. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title