Haberler

Mumcu: "Mesut Yılmaz'ın Dp'ye Başvurusu Yok"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Mesut Yılmaz'ın Dp Listesinden Aday Olmasına Karşı Çıktığına Yönelik Haberlerin Gerçeği Yansıtmadığını Belirterek, "Sayın Yılmaz, Daima Siyaset Yaptığı Yer Olan Rize'den Bir Kez Daha Bir Tür Güven Oyu İstediğini Beyan Etmiştir. Ama Demokrat Parti Listesinden Bağımsız Aday Olmak İçin Henüz Demokrat Parti'ye Bir Başvurusu Yoktur" Dedi.

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Mesut Yılmaz'ın DP listesinden aday olmasına karşı çıktığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Mumcu, "Sayın Yılmaz, daima siyaset yaptığı yer olan Rize 'den bir kez daha bir tür güven oyu istediğini beyan etmiştir. Ama Demokrat Parti listesinden bağımsız aday olmak için henüz Demokrat Parti'ye bir başvurusu yoktur" dedi.

ANAVATAN lideri Mumcu, TÜSİAD tarafından düzenlenen "Siyasi Parti Genel Başkanlarıyla Toplantı Dizisi"nin ikincisinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mesut Yılmaz'ın milletvekili adaylığı konusunda haberlere konu olan sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Şu ana kadar somut olarak ortaya konmuş bir talep olmadığı için bu meselenin gereğinden fazla speküle edilmesi hem DP'ye hem de adı geçen insanlara zarar veriyor" diye konuştu. DP'de siyaset yapmak isteyen insanların sadece bu iki partinin mensubu olması gerektiği gibi bir kural bulunmadığını dile getiren Mumcu, geniş toplum kesimlerini temsil eden herkesin DP'de siyaset yapabileceğini vurguladı. Mumcu, şöyle konuştu:

"Sayın Yılmaz'ın siyasete dönüş kararını yorumlamak benim işim değil. Kendisi daima siyaset yaptığı yer olan Rize'den bir kez daha bir tür güven oyu istediğini beyan etmiştir. Buna tabiki saygı duyuyorum. Bunu bağımsız yapabileceğini veya Demokrat Parti listesinden bağımsız yapabileceğini ifade etmiştir ama henüz Demokrat Parti'ye bir başvurusu yoktur. Ancak, gazetelerde speküle edilen haberlerle yayılan şeyin gerçekle bir ilgisi yoktur. Bir grup insanın da DP listelerinde yer almasına ilişkin bir şartının olması konusunda bize ifade edilmiş birşey yoktur. Olsa da bu zaten bizim açımızdan mümkün değildir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title