Haberler

Mumcu: "Kapatın Gelin" Adil Bir Çağrı Değil

Anavatan Mkyk Toplantısının Ardından Açıklama Yapan Genel Başkan Erkan Mumcu, Dp ile Birleşme Konusunda Bundan Sonraki Sürecin Açıklık Kazanmasını Beklediklerini Kaydederek, "'Kapatın Gelin' Adil Bir Çağrı Değil" Dedi. Olumlu Bekleyişlerinin Sürdüğünü Belirten Mumcu, "Sonuna Kadar Fedakarlığa Evet, Onur Kırıcı Bir Tavra Hayır" Diye Konuştu.

Anavatan Partisi ile Demokrat Parti (DP) arasında birleşme krizi devam ediyor. Sabah saatlerinde Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun yaptığı açıklamaya ve Mehmet Ağar'a yönelik kongreye katılma çağrısına DP'den kısa bir mesajla yanıt gelirken, Mumcu, MKYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "'Kapatın gelin' adil bir çağrı değil" dedi. Mumcu, Anavatan olarak olumlu bekleyişlerini sürdüreceklerini de ifade ederek, "Sonuna kadar fedakarlığa evet, onur kırıcı bir tavra hayır" diye konuştu.

Parti Genel Merkezi'nde kongre öncesinde yapılan MKYK toplantısının çıkışında yaptığı açıklamada Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, yaşanan tabloya rağmen, birleşme yönündeki bekleyişlerinin devam ettiği mesajını verdi. Anavatan olarak eşit ve adil bir birleşme olmasını istediklerini ve bunun protokolle de yazılı hale getirildiğini kaydeden Mumcu, bundan sonraki sürecin açıklık kazanmasını beklediklerini ifade etti.

Mumcu, "'Kapatın gelin' adil bir çağrı değil. Bize ne teklif edilmektedir, bunun söylenmesini, açıklanmasını bekliyoruz. Bundan sonra gelişebilecek süreci bozmanın kamu vicdanındaki sorumluluğunu da üstlenmiş olacağız. Anavatan kökleri olan bir kurum, sonuna kadar fedakarlığa evet ancak onur kırıcı bir tavra hayır diyoruz. Olumlu bekleyişimizi, iyi niyetimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Protokolde beyan edilmiş olan unsurların gerçekleşmesini beklediklerini kaydeden Mumcu, sürekli çözüm üreten taraf olmaktan yorulduklarını da söyledi. Halen çözümün mümkün olduğunu düşündüklerini ifade eden Mumcu, şunları söyledi:

"'Kapatın gelin' deniyorsa, bunu yapmaya benim hakkım yok. Bizim tavrımız açık. Bu süreci de bizim fedakarlıklarımız inşa etmiştir. Şimdi, 'Taviz istiyoruz, onursuzluk bekliyoruz' deniliyorsa bunu yapmadığımızı herkes bilir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title