Haberler

Mumcu'dan Hükümete Salvo

Hükümeti Kerkük'teki Gelişmeler, Ekonomi Yönetimi ve Dış Politika Bakımından Eleştiren Anavatan Genel Başkanı Mumcu, Dağdakilere "Düz Ovada Siyaset" Önerisinde Bulunan DYP Lideri Ağar'a da "Gördün mü Sonucunu" Diye Seslendi.

Dış politik gelişmeler nedeniyle hükümeti eleştiren ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, YİMPAŞ’çılara da “Eğer ibadet ettiği Allah benim ibadet ettiğimse ki O’dur. O sizi kurtarmayacaktır. Yetimin, fakirin fukaranın çaldığınız lokmaları hepinizin ateşi olacaktır” diye seslendi.

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Kuzey Irak’taki gelişmeler ve Kerkük’te yapılacak referandum konusunda uyardığı hükümetten, geri adım atılmayacak kırmızı çizgilerini belirlemesini istedi.

AĞAR’A: “GÖRDÜN MÜ SONUCUNU?”

Partisinin meclis grubunda konuşan Erkan Mumcu, Güneydoğu sorununu değerlendirdi. DYP lideri Mehmet Ağar’ın “düz ovada siyaset” çağrısının sonuç vermediğini savunan Mumcu, “Gördün mü sonucunu? Hepimiz kardeşiz diyen var mı? Varsa ellerinden öperim” dedi. DTP’li belediye başkanlarını eleştiren Mumcu, “PKK’nın kölesi haline gelmiş belediye başkanlarına kimse halkın sözcüsü olma görevini vermedi. Öyle yağma yok” dedi.

PKK ATEŞKESİNE ABD’NİN İHTİYACI VAR

PKK’nın ateşkes girişimine Türkiye’nin değil ABD ve Kuzey Irak’ın ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mumcu, “Uzun vadeli planlarında ABD Kuzey Irak’ta eli silahlı Marksist bir örgüte tahammül edemez” dedi. Irak’taki gelişmeler konusunda “Hükümet uyuyor” diyen Mumcu, günlük çıkarlar için bazı istemlere boyun eğildiğini savundu. Herkesi Türkiye’nin milli bütünlüğüne saygılı olduğunu kanıtlamaya çağıran Erkan Mumcu, “Hükümete hatırlatıyorum: Bugün üzerinde hak iddia ettikleri mesela su kaynakları önemli bir stratejik güçtür. Sadece sınır kapılarının yerlerinin değiştirilmesinin siyasi araç olarak ne işe yarayacağının farkına varınız, bu kadar teslimiyetçi olmayınız” diye konuştu.

KERKÜK, REFERANDUM VE TÜRKİYE’NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

Kerkük’te referanduma doğru gidildiğini anımsatan Mumcu, “Bu inanılmaz sonuçlar çıkarabilecek bir referandumdur. Türkiye hiç olmazsa bir defa, asla geri adım atmayacağı kırmızı çizgilerini ilan etmelidir. Aksi halde Türkiye, ne yazık ki kimsesiz bir şamar oğlanı muamelesine maruz kalacaktır. O referandumdan ne sonuç çıkacağı da bellidir” diye konuştu.

YİMPAŞ’ÇILARA: FAKİRDEN ÇALDIĞINIZ LOKMALAR ATEŞİNİZ OLACAK

YİMPAŞ Başkanı Dursun Uyar’la ilgili gelişmelere de değinen Mumcu, “İnsanların inançları üzerinden milyarlarca markını çalmış insanlar, bakanlarla saf tutup namaz kılıyor Allah kabul etsin” dedi. Mumcu, YİMPAŞ yöneticilerine de “Eğer ibadet ettiği Allah benim ibadet ettiğimse ki O’dur. O sizi kurtarmayacaktır. Yetimin, fakirin fukaranın çaldığınız lokmaları hepinizin ateşi olacaktır” diye seslendi.

SEVGİLİ TONY DİYE MEKTUP YAZ

İngiltere Başbakanı Tony Blair’in İngiliz içki şirketlerinin Danıştay’daki vergi davasıyla ilgili olarak yardım istemek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektuba da değinen Mumcu, “Eğer bu ülkenin gerçekten demokratik hukuk devleti olduğuna dair Blair’de bir kanaat olsaydı asla buna cüret edemezdi. Eğer biz buna tepki göstermezsek yarın başkaları da daha fazlasına cüret edecektir. Başbakan, Blair’in yüzüne çarpsın demiyorum, ama aynı üslupla ‘Sevgili Tony’ diye bir mektup yazsın. Başbakan ‘burası da aynen senin ülken gibi bir hukuk devleti burada da hakimler var başbakan bile onlara karışamaz demedikçe yarın başkaları gelir” şeklinde konuştu.

CÜCE SİYASETÇİLERİN ELİNDE ÜLKEYE CÜCE İNSAN MUAMELESİ

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title