Haberler

Mumcu: "Çankaya İçin Aşermekten Vazgeçin"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, AKP'ye Abdullah Gül'e Adaylıktan Çekilmesi Konusunda Telkinde Bulunmasını İstedi. Mumcu, "Yapılacak Şey, Çankaya İçin Aşermekten Vaz Geçip Varsa Hevesini Üç Ay Sonraya Bırakmaktır. Yapılacak Şey Sandığı Milletin Önüne Götürmektir" Dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, AKP'yi "Çankaya için aşermekten" vazgeçmeye çağırırken seçim çağrısını yineledi.

Mumcu, parti genel merkezinde topladığı Başkanlık Divanı sonrasında basına açıklama yaptı. Bir krizle karşı karşıya olunduğunu belirten, sağduyu çağrısında bulunan Mumcu, Türkiye'nin ekonomisi, sosyo kültürel dokusu, siyasetiyle ve devlet organizasyonuyla derin fay hatları üzerinde durduğuna söyledi.

Mumcu, "Siyasetteki kutuplaşma siyasetin bir kutuplaşma, kamplaşma üslubuyla yapılması bu çatlakları yarılmalara dönüştürebilir" uyarısında bulunurken, "Herkes vicdanı, izanı, aklı selimiyle davranmalıdır, herkes sorumluluğunun farkına varmalıdır" dedi.

Ne demokrasi havariliğinin, ne de kerameti kendinden menkul rejim muhafızlığının Türkiye'ye hayır getirmeyeceğini kaydeden Mumcu, "Hepimizin milletimize karşı diplomasi yapmaktan vazgeçmemiz lazım" diye konuştu.

HÜKÜMET HALA TİYATRO OYNUYORÂ…

"Satır aralarına saklanacak manalarla konuşacak günde değiliz" diyen Mumcu, durumun açık ve samimi olmayı, el ele vermeyi zorunlu kıldığını bildirdi. Mumcu, "Hükümeti artık sorumlu ve samimi davranmanın kaçınılmaz olarak zorunlu hale geldiği konusunda uyarmak istiyorum. Hala tiyatro oynuyorlar, kelime oyunları ile durumu idare etmeye çalışıyorlar. Durum kelime ve kavramlarla oynayarak kaypaklık yapılabilecek durum değildir" dedi.

Mumcu, şöyle konuştu:

GÜL'ÜN ÇEKİLMESİ KONUSUNDA TELKİN YAPIN

"Bugün yapılacak şey seçimi halka yaptırmanın yolunu bulmaktır. Çözüm vardır. Ülkenin kurumlarıyla, siyaseti ile kamplaşmasını kızıştırmak yerine milletin hakemliğine gitmektir çözüm. Yapılacak şey, Çankaya için aşermekten vaz geçip varsa hevesini üç ay sonraya bırakmaktır. Yapılacak şey sandığı milletin önüne götürmektir. Hükümete tavsiyemiz Cumhurbaşkanı adayının adaylıktan çekilmesi konusunda bir telkinde bulunması ve seçim sürecinin önünün açılmasıdır."

Hükümetin "mağduriyet rolü" takındığın, milletin buna prim vermeyeceğini savunan Mumcu, "Derhal seçim, bu krizden çıkmanın yolu seçimdir, geç bile kalınmıştır. Bir an önce seçime gidilmelidir. Kim Çankaya'ya çıkmak istiyorsa seçim sürecinde adaylığını ilan etmelidir. Millet reyini ona göre kullanacaktır" dedi.

HÜKÜMET'İN AÇIKLAMASINA SERT ELEŞTİRİLER

Başbakan'la Genelkurmay Başkanı arasında yapılan telefon görüşmesinin Türkiye'ye "umut" olarak sunulduğunu, bunun utanç verici olduğunu söyleyen Mumcu "demokratik rejimin demokrasi dışı yöntemlerle kollanamayacağını" ifade etti.

Mumcu, "Cumhuriyeti, demokratik rejimi, devleti, ülkeyi, demokrasi dışı yöntemlerle koruma-kollama gayretlerinin bu ülkeye hiçbir şey kazandırmadığını defalarca tecrübe ettik. Bir tecrübeye daha ihtiyacımız yok. Ama siyasetçilerin, ülkeyi yönetenlerin de içine düştükleri aymazlıklardan kurtulmaları gerekir" dedi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in açıklamasına tepki gösteren Mumcu, şöyle konuştu:

"Hükümet adına yapılan açıklama aymazlığın devam ettiğini göstermektedir. Ve bu haliyle endişe vericidir. Hükümet Sözcüsü'nün yaptığı açıklamayı milletin anlayabilmesi için onlarca diplomatın halka tercüme etmesine ihtiyaç vardır. Bir hükümet kendi milletiyle diplomatik dille konuşmaya başlamışsa zaten o iş bitmiş demektir. Hükümetin açıklamasından kim ne anladı? Cumhuriyet savcılarının başka hiçbir yerin talimatını beklemeden görevini yapabileceklerini söylemek ne demek? Ondan sonra bu sözün arkasına da 'Genelkurmay Başkanı'yla faydalı bir görüşmede bulundular' haberini eklemek ne demek? Bunun adı omurgasızlıktır. Bunun adı takiyyeciliktir."

Muhalefet liderlerinin telefon trafiği ve MHP Lideri'nin liderler zirvesi teklifi konusunda "Her türden diyalogun işe yaracağı konusunda kuşkum yoktur, bu diyalogda kimse dışarıda tutulmamalı" diyen Mumcu, DSP Lideri Zeki Sezer'le de görüştüğünü söyledi. ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title