Haberler

Mumcu: ''Ben Vicdanen, Bu Davayı Haklı Görmüyorum''

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Ben vicdanen, kendi evladımı Lübnan'a gönderebilecek kadar kendimi hazır ve bu davayı haklı görmüyorum'' dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Ben vicdanen, kendi evladımı Lübnan'a gönderebilecek kadar kendimi hazır ve bu davayı haklı görmüyorum'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Lübnan'a asker gönderilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresinin görüşülmesi sırasında Anavatan Partisi'nin görüşlerini Genel Başkan Erkan Mumcu açıkladı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Afganistan'a asker gönderilmesine ilişkin 10 Ekim 2001 tarihindeki konuşmasını gündeme getiren Mumcu, Gül'ün asker gönderilmemesine ilişkin o gün yaptığı konuşmayı, ''Gerçekten ibret alınacak, doğru, ahlaklı yaklaşımlar'' olarak değerlendirdi.

Doğrunun ve hakkaniyetin ne olduğunu öğrenmek isteyenlerin; ilahi bir terazi olan ''vicdan terazisini'' ölçmesi gerektiğini belirten Mumcu, ''Vicdan terazisinin ölçüsü; kendinize yapılmasını istemediğinizi başkasına yapmamaktır'' dedi.

Lübnan'a asker gönderilmesinde riskin herkes tarafından dile getirildiğini ancak, ne gibi menfaatin olacağının anlatılması gerektiğini kaydeden Mumcu, şöyle konuştu:

''Başbakan gibi sorayım... Siz oraya turistik seyahat için mi gidiyorsunuz? Deniz gücü, sandalda mehtap sefası mı sürecek? Hizbullah'ın silahsızlandırılması için gitmiyor mu? Menfaatinizi bu kürsüden anlatın bilelim. Acaba bölge ülkelerden rahatsız olan sadece İsrail mi? Sivilleri vurulan, lojmanları basılan, araçları bombalanan başka ülke biliyor musunuz? Ben biliyorum; Türkiye... İsrail'in güvenliğini koruma görevi olanın, Kandil Dağı'ndaki şer odaklarının icabına bakmak görevi olmuyor mu? Bunun için BM'nin karar alması mı gerekiyor? Uluslararası camia içinde çıkarlar karşılıklıdır. Biz Irak'a girmeyeceğiz, İsrail'i korumak için Lübnan'a asker göndereceğiz...''

Türkiye'nin Lübnan'a asker göndermesi sonrasında bölgede oluşabilecek yeni yapılanmada yeterince söz hakkına sahip olamayacağını iddia eden Mumcu, bu sürecin Türkiye'yi ucu bucağı belirsiz tasarıma sürükleyeceğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title