Haberler

Mültecilerin Düğün Mutluluğu

Ülkelerindeki İç Savaştan Kaçarak Türkiye'ye Gelen Somalili Mülteciler Evlilik Heyecanı Yaşadı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Somalili mülteciler evlilik heyecanı yaşadı.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Konya'ya gönderilen 450 Somalili arasında yer alan Mahat Ali Hasan (31) ile Havva Mahmut (22) düzenlenen törenle evlendi. Karatay Belediyesi Başak Tesislerindeki düğün öncesi davetlilere Somali geleneklerine göre yapılan gülsuyuyla pişirilen etli pirinç pilavı, salata ve muz ikram edildi. Bir süre bekleyişin ardından kuaförden gelen gelin ve damat zılgıt eşliğinde salona girdi. Çiftin üzerine yöresel kıyafet giyen bayanlar tarafından çiçek kurusu atıldı. Nikah masasına

oturarak yakınlarının tebriklerini kabul eden çifte törene katılan Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürü Ahmet Sorgun'da çeşitli hediyeler vererek mutluluklar diledi.

Damat Mahat Ali Hasan, Havva Mahmut ile Konya'da tanıştığını ve evlendiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Ülkelerinde savaşın sürdüğünü hatırlatan gelin Havva Mahmut, savaşın bitmesi halinde Somali'deki insanlarında mutlu olacağını belirtti.

Sudanlı hoca, Abdurrahman Muhammet Abdullah'ın Kur'an-ı Kerim okuması ile tören sona erdi.

(İP-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title