Haberler

Mülteciler Yine İsyan Çıkardı

Edirne Tunca Kışlası Barınma Evi'nde Kalan Mülteciler, Yine İsyan Çıkardı. Mülteciler, Ülkelerine Gönderilmediklerini Gerekçe Göstererek Koğuştaki Battaniye ve Yatakları Ateşe Verdi. Çıkan Yangın Kısa Sürede Söndürülürken 2 Mülteci Dumandan Zehirlendi.

Edirne Tunca Kışlası Barınma Evi'nde kalan mülteciler, yine isyan çıkardı. Mülteciler, ülkelerine gönderilmediklerini gerekçe göstererek koğuştaki battaniye ve yatakları ateşe verdi. Çıkan yangın kısa sürede söndürülürken 2 mülteci dumandan zehirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Tunca Kışlası Barınma Evi'nde kalan Irak, Moritanya, Fas ve Pakistan uyruklu 591 kaçak mülteci, ülkelerine gönderilmediklerini gerekçe göstererek koğuşlarındaki battaniye ve yatakları ateşe verdi. Barınma evinin bir bölümünden duman çıktığını ve yanık kokusu geldiğini fark eden görevliler, durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine polis ekipleri de sevk edildi. Kaçakların yaktığı battaniye ve yataklar, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Dumandan etkilenen 2 mülteci ise ambulanslarla Selimiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kaçak mültecilerin sınır dışı işlemleri için bağlı oldukları ülkelerin konsolosluklarıyla temas halinde bulunduklarını bildirdi. Barınma evinde kalan mülteciler geçtiğimiz günlerde de isyan çıkarıp kaldıkları koğuşu ateşe vermiş ve mahsur kalan mülteciler barınma evinin penceresinden tahliye edilmişti.

(İA-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title