Haberler

Mülteci Hakları İçin Medya ve Sivil Toplum İş Birliği Projesi

İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) önderliğinde, Ankara Gazeteciler Cemiyeti ortaklığıyla hayata geçirilen ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen "Mülteci Hakları için Medya ve Sivil Toplum İş Birliği" Projesi kapsamındaki eğitim toplantısına İskenderun ilçesindeki bir otelde devam edildi.

Mülteci Hakları için Medya ve Sivil Toplum İş Birliği Proje Danışmanı Ülkü Doğanay, etkinlikte yaptığı konuşmada, proje kapsamında hazırlanan medya taraması raporunun yayımlandığını bildirdi.

Raporun hazırlanması için toplam 36 ulusal ve yerel basının takip edildiğini belirten Doğanay, mülteci sorununun daha yaygın olduğu İzmir, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Ankara ve İstanbul'daki 28 yerel gazetede yapılan araştırmada anahtar kelimelerinin 'Suriyeli', 'mülteci' ve 'göçmen' olduğunu söyledi.

-Medyada mülteci kadın

Doğanay, yerel basında 118, ulusal basında ise 162 mülteci haberi tespit ettiklerini kaydetti.

Mülteciyle ilgili yapılan cinayet, hırsızlık, fuhuş ve kumalık gibi 179 haberin gazetelerin 3. sayfasında yer aldığını ifade eden Doğanay, şöyle devam etti:

"Medya mültecilerle ilgili sadece bu haberleri verilirse, kamuoyunda mültecilerle ilgili oluşan algı, hep suç hep kötü olaylar. Bu çok tehlikeli ve mülteci düşmanlığını artırır. Oysa onlar da sizin bizim gibi insanlar. Bizlerin arasında nasıl iyiler ve kötüler var ise onlarda da öyle. Mülteci olmak zor bir şey ama mülteci kadını olmak daha zor. Bunu görmüyorlar. Gördükleri fuhuş, kumalık, cinayet. Dolayısıyla kamuoyunda, mülteci kadınla ilgili algının derhal değiştirilmesi gerekiyor. Burada basına çok büyük rol düşüyor. Suriyeli kadınlar nasıl yaşıyorlar, geçim sıkıntısıyla baş etmek için nelere başvuruyorlar ya da gencecik kız çocukları zorla evlendirildiklerinde neler yaşıyorlar ve bununla baş etmek için ne yaşıyorlar. Çocuklarını okula kayıt ettiremediklerinde neler yapıyorlar. Nasıl sosyalleşiyorlar. Hiç bilmiyoruz. Basın bize bunu söylemiyor. Basın bize sadece 3. sayfa haberlerinde yer alan olumsuz şeyleri söylüyor."

Konuşmanın ardından eğitime soru cevap şeklinde devam edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Avrupa Birliği İskenderun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title