Haberler

Muhtarların Su Kavgası Kanlı Bitti

Güncelleme:

Erzurum'un İspir İlçesi'ne bağlı İyidere Köyü'nde eski ve yeni muhtarları arasındaki su kavgasında kan döküldü.

Erzurum'un İspir İlçesi'ne bağlı İyidere Köyü'nde eski ve yeni muhtarları arasındaki su kavgasında kan döküldü. Muhtarın oğlunun silahından çıkan kurşunlara hedef olan eski muhtar ile küçük oğlu öldü, bir oğlu da ağır yaralandı.

Olay saat 16. 00 sıralarında ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki İyidere Köyü'nde meydana geldi. Eski muhtar 59 yaşındaki Mehmet Yazar oğulları 24 yaşındaki Hasan ve 17 yaşındaki Fatih ile birlikte köy meydanındaki caminin önünde otururken yanlarına Muhtar Hasan Ceylan'ın oğlu Zülküf Ceylan geldi.

Ceylan, belinden çıkardığı tabanca ile 15 gün önce su yüzünden tartıştıkları ailenin üzerine ateş açtı. Kurşunlara hedef olan Mehmet Yazar ve küçük oğlu Fatih Yazar olay yerinde öldü.

Ağır yaralanan Hasan Yazar ise İspir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Hasan Yazar Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Olay sonrası köyde geniş güvenlik önlemi alan jandarma cinayet zanlısı muhtarın oğlu Zülküf Ceylan'ın yakalanması için çalışma başlattı.

Köylüler, iki aile arasında su yüzünden husumet bulunduğunu ve bu nedenle Mehmet Yazar'ın 15 gün önce can güvenliklerinin olmadığını belirterek jandarmaya müracaat ettiğini söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title