Haberler

Muhtarlara Zam Müjdesi

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, Meclis'te yürütülen çalışmalar kapsamında muhtarların maaşlarının iki katına çıkarılacağı müjdesi verdi

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, Meclis'te yürütülen çalışmalar kapsamında muhtarların maaşlarının iki katına çıkarılacağını bildirdi.

Milletvekili Özden, yaptığı yazılı açıklamada, çalışmalarını 12 Temmuz'a kadar uzatma kararı alan TBMM'de hummalı bir çalışmanın devam ettiğini belirtti. Sözleşmeli personele kadro verilmesinin ardından bir müjdeli haberin de muhtarlara verileceğini ifade eden Özden, şöyle devam etti:

"Osmanlı Devleti'nden günümüze kadar varlığını sürdüren muhtarlık bir dönem kaldırılmış fakat boşluğunun doldurulmasının mümkün olmadığı görülünce 1945 tarihli tüzük çıkartılmış ve bugünkü halini almıştır. Şu an Türkiye genelinde 53 bin 522 köy ve mahalle muhtarı, Muğla'da ise 237 mahalle, 392 köy muhtarımız hizmet vermektedir. Muğla'nın en küçük yerleşim yeri olan köylerinde hizmetin daha iyi yürütülmesi için muhtarları unutmadık. İlk fırsatta gerekli desteklerimizi göstereceğiz."

Milletvekili Boğa ise Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra bazı siyasilerin olmadık yalanlarla muhtarlıkların kapatılacağını iddia ederek insanları kandırmaya çalıştığını savundu. Yasalarla köylerin gelirlerinin yüzde 500 artacağını anlatan Boğa, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yasanın tüm açıklığına rağmen hala mahalleye çevrilerek köylerin ellerindeki mülklerin alınacağı, tarım arazileri, çayır, mera gibi alanlara el konulacağı yalanıyla insanları kandıranlar var. Yasa ile köy tüzel kişiliğine bağışlanmış mülklerin amacı doğrultusunda kullanımı öngörülmektedir. Orman köyleri ve köylüsüne tanınan hakların aynen devam edeceği, mera, yaylak, kışlak gibi yerlerden yararlanmaya devam edeceği açık hükme bağlanmıştır. Büyükşehir Yasası ile köylerin gelirleri de yüzde 500 artacak. Bu artıştan en çok Muğlalı ve Muğla köyleri faydalanacaktır." - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Ali Boğa Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title