Haberler

Muhtarlara Aile Polisi Bilgisi

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Tarafından Uygulamaya Konulacak Olan "Aile Polisi" Projesi Düzenlenen Seminerle Erzincan'daki Mahalle Muhtarlarına Anlatıldı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulacak olan "Aile Polisi" Projesi düzenlenen seminerle Erzincan'daki mahalle muhtarlarına anlatıldı.

İl Emniyet Müdürü Dr.Ahmet Çimen, Asayiş Şube Müdürü Nuri Ateş ve Gazeteci–Yazar Muammer Yıldıztaşı'nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde muhtarlara projenin önemi hakkında bilgiler verildi.

Emniyet Müdürü Dr.Ahmet Çimen uygulamaya konulacak olan projenin kimseyi fişlemek olmadığını belirterek;"Projenin amacı, toplumsal sıkıntıları anında çözmek. Bu amaçla görevlendirilecek polizlerimiz, ailelerle görüşerek onların maddi ekonomik ve sosyal bilgilerini temin ederek, yaşanabilecek problemler en kısa sürede çözülecek. Görevli polisimiz ailelerle tanışarak, kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili talepleri olursa ilgili kurumlara ileteceğiz. Proje ile toplumda birlikteliği sağlayarak, devlet hizmetini eşit olarak dağılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Polisin yapması zorunlu görevleri var. Bu görevleri yürütürken, çevrenin iyi bilinmesi çok önemlidir. Polis memuru, bir mahallede asayiş görevini yürütürken, eğitim, altyapı, yol, su ve elektrik bilgilerinin alınmasının yanı sıra bakıma muhtaç ailelelirin tespit edilmesi gibi geniş kapsamlı bir çalışma yapacağız. Bu proje ile AB'ye girme aşamasında olan ülkemiz de uyum yasalarıyla bazı yasaları değiştirdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın polisin halkla bütünleşmesi direktifleri doğrultusunda, 2008 yılında projemiz yürürlüğe girecek. Bunda devletin ek bir masrafı olmayacak. Görevli polis memurumuzun ek bir görevi olacak." şeklinde konuştu.

Çimen'in ardından Gazeteci–Yazar Muammer Yıldıztaşı ve Asayiş Şube Müdürü Nuri Ateş'te söz alarak projenin aşamaları ve muhtarlara düşen görevler hakkında, katılımcıları bilgilendirdi.

(CM-İRT-Y)

12.12.2007 18:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title