Haberler

Muhtarlara 'Abla-ağabey-kardeş' Brifingi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, pilot uygulamasında büyük başarı elde edilen Abla-Ağabey-Kardeş projesine, Bornova ve Buca'dan sonra Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde de start verdi. Muhtarlara anlatılan proje, kısa süre içinde merkezdeki 9 ilçede de uygulanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçen eğitim öğretim döneminde başlattığı Abla-Ağabey-Kardeş Projesi, 2007-2008 dönemi uygulamasıyla da büyük ilgi görüyor. Buca ve Bornova ilçelerindeki pilot uygulamanın başarıyla sonuçlanmasının ardından, proje bu dönem 9 metropol ilçeye yayılıyor. Uygulama ilk etapta Karşıyaka, Çiğli ve Bornova ilçelerinde gerçekleştiriliyor. Üç aylık dönemin ardından projeye dahil edilecek diğer ilçelerin muhtarları da konu hakkında bilgilendiriliyor. Muhtarlara Abla-Ağabey-Kardeş Projesi'nin tanıtılması amacıyla düzenlenen brifing, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi'nde, Başkan Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Türksoy ve projenin İdari Koordinatörü Filiz Bengütaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Projede yer alan "abla" ve "ağabeylerin" yaptığı sunumun ardında muhtarla seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz dönem başlatılan projenin, daha ilk yılında tüm Türkiye'ye örnek olduğunu ve birçok ilden yetkililerin İzmir'e gelerek proje hakkında bilgi aldıklarını söyledi. Özellikle çocukları projede yer alan ailelerin memnuniyetlerini ifade etmesinin kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayan Kocaoğlu, projenin çocukların ders çalışma alışkanlığı edinmesi ve sosyalleşmesinde önemli rol oynadığını kaydetti. Başkan Aziz Kocaoğlu, bu çerçevede yürüttükleri çalışmaların hedef ailelere anlatılması konusunda muhtarlardan yardım istedi. Muhtarlar ise Abla-Ağabey-Kardeş Projesi'nde yer alan gönüllülerin geçtiğimiz dönem çok güzel çalışmalar yaptığını ve kendilerine hiçbir şikayetin gelmediğini belirterek, Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ettiler. Mahalle muhtarları, projenin halka duyurulması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini de söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 15 bin üniversite öğrencisine aylık 100 YTL tutarında karşılıksız burs veriyor. Öncelikle Ahmet Piriştina Eğitim Yardım Sandığı Bursu'ndan yararlanan bu gençleri sosyal projelerde etkin hale getirmeyi ve toplumsal dönüşüme katkı sağlayacak bir organizasyonun içine katmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu düşünceyle Abla-Ağabey-Kardeş Projesi'ni hayata geçirdi. Proje, üniversite öğrencisi bir kız ve bir erkek öğrencinin, ilköğretim 6. veya 7. sınıfta eğitim gören dar gelirli bir ailenin çocuğuna gönüllü abla ve ağabeylik yapması esasına dayanıyor. Projeyi uygulamak için öncelikle gönüllü aileler tespit ediliyor. Onların çocuklarıyla ablalar ve ağabeyler eşleştiriliyor. Abla ve ağabeylere hitap edecekleri yaş grubuna yönelik formasyon eğitimi verilerek, yapılabilecek hataların önüne geçilmesi sağlanıyor. Böylece, her konuda 'model' olacak ablalar-ağabeyler yetiştirilerek, kardeşlere özellikle ders çalışma alışkanlıkları ve sağlık konusu başta olmak üzere, eğitici bilgiler verecek ortam hazırlanması amaçlanıyor. Eğer program kapsamında önceden belirlenmiş toplu bir etkinlik yoksa, abla ve ağabeyler her cumartesi 10.00 ile 13.00 saatleri arasındaki zaman dilimini kardeşlerinin evinde geçiriyor. Belirlenen eğitim programı dahilinde çalışmalar yapılıyor. Belli dönemlerde ise birlikte piknik, fidan dikimi, tiyatro gibi sosyal etkinliklere abla, ağabey ve kardeşler birlikte katılıyor.

(YK)

09.12.2007 11:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title