Haberler

Muhtarlar Gönül Sofrasında Buluştu

Güncelleme:

Muhtarlar Eman Termal Otelde Sındırgı Belediyesi ve muhtarlar derneği organizesinde düzenlenen kutlama yemeğinde bir araya geldiler.Yemek esnasında mahalle muhtarlarına İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, İlçe Jandarma Komutanı Emre Aksu, İlçe Emniyet Müdürü Tahir Demir, meclis üyesi Adem Demircan eşlik etti.

Yemek sonrası konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Davut Dağlar yemeğin düzenlenmesinden mutluluk duyduklarını belirterek Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'a teşekkürlerini iletti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu özel günü muhtarlara armağan ettiği için teşekkürlerini sunan Dağlar " Bizler vatandaşın sesiyiz. Devletle milleti buluşturan en temel yapı taşıyız. Belediyemizle, kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde vatandaşlarımızın sorunlarına, mahallelerimizin ihtiyaçlarına çözüm üretiyoruz. Bizleri hiçbir zaman boş çevirmeyen ve uyumlu bir çalışma ile Sındırgı'mızı geleceğe taşıyan Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş'a destekleri ve gayretleri için ayrıca teşekkür ediyorum." Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın muhtarlara verdiği önemi hatırlatan ve her fırsatta muhtarlar ile bir araya gelen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş konuşmasında " 19 Ekim muhtarlar günü Cumhurbaşkanımızın önerisi ile hükümetimiz tarafından resmi olarak Muhtarlar Günü ilan edildi. Bu yıl da resmi bir törenle bu günü kutladık. Muhtarlarımızla her zaman olduğu gibi gönül sofrasında buluştuk, dertleştik, sohbet ettik. Bana göre seçmek ve seçilmek dünyanın en onurlu işi. Bizler seçilmiş kişileriz. Hesap verebilir bir yanımız var. Belirli bir dönemi tamamlayarak, yapacaklarımızı ve memlekete hizmet anlayışımızı sergileriz. Vatandaşlarda memnuniyetini sandıkta gösterir. Bu konu da bizlere düşen görev verilen bu hakkı layıkıyla kullanmak memlekete hizmet yolunda el birliği ile çalışmaktır. Bizler sizlerle bir bütünüz. Hepimizin amacı aynı. Bütün olmamız gerektiğini 15 Temmuz'da bir kez daha anladık. Eğer o gün o hainler hedefine ulaşsaydı ne bizim başkanlığımız kalırdı ne de sizin muhtarlığınız. Bundan dolayıdır ki safları sık tutmalıyız. Bir olmalıyız, iri olmalıyız. Hizmetlerimizin devamlılığı için birlikte çalışmakta fayda görüyorum. Çok şükür ki ilçe kaymakamımız ve sizlerle güzel bir uyum içerisinde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Dört buçuk yıl içerisinde yaklaşık 600 milyonluk bir yatırımı ilçemize kazandırdık. Bunda büyükşehir olmamızın da çok büyük etkisi var. Sizlerle koordineli olarak çalışmamızın etkisi var. Özellikle AK Parti ile hizmetle buluştu bu memleket. Düne kadar kırsalda hiçbir hizmet yoktu. Kırsal mahallelerimiz parke taşı ile ve birçok hizmetle AK Parti hükümeti sayesinde tanıştı. Bizler de ne yaptık? Vatandaşlarımızı 10 yıl bekletmektense kullandığımız kredi ile bütün mahallelerimizin parke taşı eksiğini gideriyoruz. Birçok mahallemizde döşemesini gerçekleştirdik. Yılsonuna kadar inşallah tüm mahallelerimizde parke taşı döşeme işlemlerini tamamlayacağız. Dokunmadığımız, hizmet götürmediğimiz hiçbir mahallemiz yok. Elbette eksiklerimiz vardır, hatalarımız vardır. Birlikte çalışmalarımızı sürdürerek daha güzel bir Sındırgı'yı inşaa etmeye devam edeceğiz. Bize gelen taleplere hiçbir zaman kayıtsız kalmadık. Bu iş büyükşehrin, bu iş diğer kamu kurumlarının, bu iş bizi aşar demedik. Mantıklı olan ve memleketimizin faydasına olan bütün işlerin sorumluluğunu üstlendik. Takipçisi olduk ve birçok hizmeti bu sayede ilçemize kazandırdık. Amacımız geleceğimize daha güzel bir Sındırgı bırakmak. Bu vesile ile muhtarlar gününüzü kutluyor, memlekete hizmet yolundabirliğimizin daim olmasını temenni ediyorum. 15 Temmuz'da kahramanca göğsünü siper eden ve şehit düşen muhtarlarımızı da rahmetle yad ediyorum." Sözlerine yer verdi.

İlçe Kaymakamı Zafer Oktay ise " 19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle bir araya geldik. Bu buluşmanın benim için ayrı bir önemi var. Muhtarlarımızla tanışmamız için vesile oldu. Öncelikle gününüzü kutluyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Biz tabi ki görev itibariyle muhtarlarımızla birlikte yoğun bir mesai içerisinde oluyoruz.İnşallah Sındırgı'mızda da uzu bir süre görev yapıp sizlerle beraber, bağlı tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla beraber, belediye başkanımızla beraber aynı zamanda omur omuza Sındırgı ilçemize elimizden geldiğince güzel hizmetler vermeye çalışacağız. Bu güzel hizmetlerin bir parçası olarak görevlerimizi devam ettirirsek bizler için ne mutlu. Muhtarlık müessesi de siyasi yaşamımızın tarihinde önemli bir yere sahip. Bu önemi de seçimle gelerek vatandaşlara hizmet sunan en eski kurumlardan bir tanesi. Bu bakımdan son dönemde hem yetki olarak hem de özlük düzenlemeleri anlamında Sayın Cumhurbaşkanımızın çok önemli katkıları oldu. Hak ettiği yere de şu an gelmeye başladı. Muhtarlık önemlidir çünkü vatandaş kamu hizmetini isterken bu yeri gelir belediye başkanlığı olur yeri gelir kaymakamlık olur öncelikle muhtarı görür. Mevzuat tarihinde de muhtarlarımızın birçok yetkileri vardır. Muhtarlarımızla, tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde güzel işlere imza atmayı diliyor, gününüzü kutluyorum. " dedi.

Muhtarlar Derneği başkanı Davut Dağlar ve beraberindeki heyet muhtarla günü münasebetiyle Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve İlçe Kaymakamı Zafer Oktay'ı makamında ziyaret etti. Kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk konması ile son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Yavaş Sındırgı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title