Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu Türkmenistan'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türkmenistan'a Geldi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türkmenistan'a geldi.

Ziyaretine Uluslararası Türkmen Türk Üniversitesi'nden başlayan Yazıcıoğlu, bir dizi temaslarda bulundu.

Yazıcıoğlu, temasları sırasında yaptığı kouşmada, "Öncelikle çok teşekkür ederim. Organik tarımla elde edilmiş çok güzel meyve ve sebzelerden yedik. Bu natürel yapının inşallah sonuna kadar korunmasını temenni ediyorum. Tabii sadece meyve ve sebzede değil, insan hayatında, insan fikirlerinde de natürel fikirlere ihtiyaç var. Bu hormonlu fikirlerle Türkiye ancak bu noktaya geldi. Türkiye Türkmenistan ya da Türk dünyası ilişkileri ancak bu kadar olabiliyor. İşte bunu değiştirmeyi başaracak olanlar da bu natürel fikirlere sahip olanlar olacaktır. Kültür kodlarında buluştuğumuz halklarla, aynı kültür kodlarında beslendiğimiz insanlar neredeyse, her yerde bulunacağız, buluşacağız. Yaşanabilir bir dünya için mücadele edeceğiz. Sadece Türkiye'nin güzel olması, iyi olması yetmiyor. Çevresinin ve komşu ülkelerin de iyi olması lazım. Sadece Türkiye'nin huzurlu olması yetmez. Soy ve inanç haritamızın oturduğu coğrafyada huzur lazım. Buralarda da istikrar lazım. Bu istikrar öncelikle kendi coğrafyamızda, tarihin harman olduğu Türkün büyük medeniyetler kurduğu coğrafyada ne kadar huzur olursa ne kadar istikrar olursa o kadar çok bu coğrafyadaki insanlar mutlu olacaklar" dedi.

Türkmen bir öğrencinin şarkısını dinleyen Yazıcıoğlu, Uluslararası Türkmen Türk Üniversitesi Rektörlük binasını da ziyaret etti.

Muhsin Yazıcıoğlu, daha sonra Türkmenistan Demokratik Partisi Genel Sekreteri Oncuk Musayev ile bir görüşme de yaparken, bu görüşmenin ardından Türkiye Büyükelçiliği'ne geçti.

(MK-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title