Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu: "Terörle Mücadelede Irak Yönetimi Muhatap Alınmalı"

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hükümetin Kuzey Irak Bölgesel Yönetim ile Olan İlişkilerini Değerlendirdi ve "Ben Kuzey Irak, Güney Irak Diye Bir Şey Bilmem. Terörle Mücadelede Irak'ın Meşru Yönetimini Muhatap Almalıyız" Dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hükümetin Kuzey Irak bölgesel yönetim ile olan ilişkilerini değerlendirdi ve, "Ben Kuzey Irak, Güney Irak diye bir şey bilmem. Terörle mücadelede Irak'ın meşru yönetimini muhatap almalıyız" dedi. Yazıcıoğlu, MHP tarafından ülkü ocaklarının bazı şubelerinin kapatılmasına ilişkin de, "Neticede kendileri böyle bir ihtiyaç duymuşlarsa mutlaka kendileri açısından daha yararlı olacağını düşünmüşlerdir. Karar kendilerine aittir, ben bir şey diyemem" şeklinde değerlendirdi.

Yazıcıoğlu, Ankara Sürmeli Otel'de düzenlenen Ankara İl 8. Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongre öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, 'terör örgütü PKK'nın tecrit edilmesi için Irak'ın kuzeyindeki bölge yönetimi ile temasların sıklaştırılabileceği' yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Yazıcıoğlu, "Ben Kuzey Irak, Güney Irak diye bir şey bilmem. Bizim milli menfaatlerimize uygun olanı, Irak'ın toprak bütünlüğü içinde demokratik yapıya kavuşmasıdır. Bölgedeki bütün halkla samimi, doğru ilişkiler kurulmasından yanayım" dedi.

"Irak diye bir devlet varsa orada Irak'ın meşru bir hükümeti de vardır" diyen Muhsin Yazıcıoğlu, şöyle devam etti; " Bugün itibari ile işgal altında da olsa, muhatap olunacak olan Irak'ın genel yönetimidir. Bunun içinde Kuzey Irak diye bir bölgeyi tanımak, orada ayrı bir yönetimi tanımak, Türkiye'nin dış politikasına, çıkarlarına uygun değildir."

-ÜLKÜ OCAKLARININ KAPATILMASI-

Yazıcıoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından, Ülkü Ocakları'nın kapatılacağı yönündeki iddiaları da değerlendirdi. Yazıcıoğlu, "Neticede kendileri böyle bir ihtiyaç duymuşlarsa mutlaka kendileri açısından daha yararlı olacağını düşünmüşlerdir. Karar kendilerine aittir, ben bir şey diyemem. Türkiye'de milliyetçi gençliğin provoke edilmeye ve olayların içine çekilmeye çalışıldığını biliyorum. Bunun için uzun süredir uyarılarda bulunuyorum" diye konuştu.

"MHP'de, biz de, Alperen Ocakları da Ülkü Ocakları da her türlü provakatif oyuna karşı uyanık olmak zorundadır" çağrısında bulundu.

Muhsin Yazıcıoğlu, bugün oynanacak Sivasspor-Galatasaray maçını izlemek üzere memleketi Sivas'a gideceğini belirterek, takımının galip gelmesini temenni ettiğini söyledi. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title